Egy új vallás: a heavy metal
hirdetés
Címlap / Őrület / Egy új vallás: a heavy metal

Egy új vallás: a heavy metal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Vannak fura vallások szép számmal, miért ne lehetne éppen a brutális rockzene iránti rajongás is egyfajta hit? Így gondolják legalábbis azok a brit rajongók, akik kampányt indítottak a napokban a heavy metal egyház elismertetéséért. 


Rendezvénynaptár
A mozgalmat a Metal Hammer című rock magazin indította el: felszólította olvasóit, hogy a következő brit népszámláláson a heavy metalt jelöljék meg vallásukként. Pár nap alatt 10 ezren csatlakoztak a kezdeményezés Facebook csoportjához.

Az ötletet a heavy metal egyik meghatározó figurája, a Saxon együttes frontembere, Biff Byford is felkarolta. A magazin szerint - ha sikeres lesz a kezdeményezés - Biff Byford "metal béke nagykövet” lehet.


Alexander Milas, a Metal Hammer főszerkesztője azt mondja, a heavy metal vallás ötlete - mint oly sok jó ötlet - egy pubban született és az online közösség kitörő lelkesedéssel fogadta. Az új valláshoz csatlakozóknak egyetlen parancsolatot kell teljesíteniük: heavy metalt kell hallgatniuk.

Alexander Milas azt is hangsúlyozta: ha a Jedinek sikerült, nekik is fog. Ezzel arra utalt, hogy volt már Nagy-Britanniában egy hasonló kezdeményezés, a 2001-es népszámláláson a Csillagok háborúja filmek rajongói közül 360 ezren (!) jelölték meg vallásuknak a Jedit. Többen, mint például az indiai eredetű szikhet. 

Hivatalosan ugyan ezt nem vették külön számításba, a Jediket végül a "nincs vallása” kategóriába sorolták, de azt még a népszámlálás szervezői is elismerték, hogy a Jedi mozgalom hatására a vártnál több tízen- és huszonéves töltötte ki a kérdőíveket.

A metal rockzenei irányzat már legalább négy évtizedes múlttal dicsekedhet, a legtöbben a Black Sabbath bemutatkozó albumának megjelenéséhez kötik az irányzat megszületését, bár olyanok is vannak, akik szerint a Beatles Helter Skelter című száma az első metal próbálkozás. A heavy metal "felkent papjai” közé olyan híres bandák sorolhatók, mint a Judas Priest, a Saxon, a Motorhead, az Iron Maiden és a Metallica.  
 
[ 3907 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x