A macskatulajdonosok műveltebbek a kutyatartóknál?
Címlap / Őrület / A macskatulajdonosok műveltebbek a kutyatartóknál?

A macskatulajdonosok műveltebbek a kutyatartóknál?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

A macskákról régóta azt tartják, hogy okosabbak a kutyáknál, most ugyanezt állapította meg gazdáikról is egy brit tanulmány. 


Rendezvénynaptár
A macskák gazdái nagyobb valószínűséggel végeztek egyetemet, mint a kutyák tulajdonosai, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a macska- és kutyapopuláció 50 százalékkal magasabb a becsültnél, és eléri a 20,8 milliót - derítették ki a Bristoli Egyetem szakemberei.

A macskatulajdonosok műveltsége természetesen nem kedvenceik okosságából fakad, sokkal inkább abból, hogy a tanultabb emberek hosszabb időt töltenek munkával, és ezért olyan háziállatot tartanak, amely jobban megfelel életmódjuknak. A kutyáktól eltérően a cicáknak nincs szükségük sétáltatásra, és beérik kevesebb emberi társasággal - mondják a szakemberek.


"Nem hisszük, hogy az állattartás a jövedelem nagyságával állna összefüggésben, mivel ezt a lehetőséget is megvizsgáltuk, ám csak csekély eltérést találtunk. A macskák a kutyáknál kevesebb idővel is beérik naponta, ezért népszerűbbek a tanult emberek körében, akik későig dolgoznak, és hosszú időt töltenek munkába járással" - idézte Jane Murrayt, az egyetem macskajárványtani szakértőjét a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

Azok a háztartások, ahol egyetemi végzettségű van, 1,36-szor nagyobb eséllyel választanak cicát, mint a többiek. Ugyanezek a háztartások kevésbé valószínű, hogy kutyát tartanak, szemben az olyanokkal, ahol senki nem végzett egyetemet.

A Veterinary Record állatorvosi szaklapban közzétett tanulmány azt is kimutatta, hogy a macskatulajdonosok inkább idősebbek és nők. Mind előbbiek, mind a kutyatulajdonosok inkább vidéken lévő, kerttel rendelkező háztartásban laknak.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2940 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x