A legromantikusabb szó a világon: amour
Címlap / Őrület / A legromantikusabb szó a világon: amour

A legromantikusabb szó a világon: amour

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

Az amour, vagyis a franciául mondott szerelem a legromantikusabb szó a világon - válaszolták nyelvészek egy Bálint-nap alkalmából készült felmérésben. 


Rendezvénynaptár
Kis különbséggel ugyan, de második helyre szorult a szerelem olasz megfelelője, az amore. A harmadik helyre a bellissima került, amely olaszul és spanyolul is nagyon szépet jelent. A negyedik helyen a tesoro végzett: olaszul és spanyolul is kincset fejez ki. A szó a mi tesoro, vagyis kincsem formában került fel a listára.

A legromantikusabb szavak között az olaszok állnak az élen, és a legromantikusabb nyelvnek is az olaszt választották a megkérdezettek. A nyelvek között a francia lett a második, a harmadik helyre - jócskán lemaradva - a spanyol és az angol került holtversenyben.

A felmérésben megkérték a nyelvészeket arra is, válasszák ki, melyik nyelven hangzik a legkevésbé romantikusan az a szó, hogy "szeretlek". A győztes a japán "vatakusi-va anata-vo ai simaszu" lett, a walesi "rydw i’n dy garu di", valamint a Star Trek univerzum nyelvén, klingonul mondott "qaparha" előtt.

A közvélemény-kutatást egy londoni székhelyű fordítóiroda, a Today Translation végezte 320 nyelvész megkérdezésével.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1404 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x