Segített jegyet venni a parkolóőr - majd bírságolt
Címlap / Őrület / Segített jegyet venni a parkolóőr - majd bírságolt

Segített jegyet venni a parkolóőr - majd bírságolt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-23

Készségesen segített a parkolójegy megvásárlásában egy idősebb autósnak az északnyugat-angliai Wrexham kisváros fizetős parkolójának őre - majd néhány perc múlva jól megbírságolta ugyanazt az autóst, mert nem látta jól a műszerfalra elhelyezett jegyet. 

 

Rendezvénynaptár
A Daily Mirror beszámolója szerint a parkolóőr nagyon segítőkész volt, ő dobta be a jegykiadó automatába a két fontot, és látta is, amint az autós - a 66 éves Tony Brooke - kirakja a műszerfalra a parkolójegyet.

Amikor azonban Brooke visszatért járművéhez, legnagyobb ámulatára egy 70 fontos (22 ezer forintos) bírságcédulát talált az ablaktörlő alatt.

Kérdőre vonta az általa már jól ismert parkolóőrt, aki azzal indokolta a meglepő büntetést, hogy nem tudta leolvasni a jegyet, mert az "fejjel lefelé volt".

Brooke a lapnak elmondta: a parkolójegy valószínűleg az ajtó becsapása keltett huzatban fordult át, de a bírság akkor is elképesztő, hiszen az őr maga vette ki az automatából a jegyet, és szemtanúja volt a jegy elhelyezésének.

A parkolót üzemeltető magáncég szóvivője szerint ha a jegyet valamiért nem lehet leolvasni, az bírsággal jár, de ha az autós bemutatja a bírság időpontjára megváltott, érvényes parkolójegyét, akkor "általában" törlik a büntetést.

A brit parkolóőrök egyébként sem jó hírnevét nem öregbítik időnként országos hírré váló intézkedéseik. A brit sajtó néhány éve hahotázva számolt be arról a túlbuzgó manchesteri felvigyázóról, aki a buszmegállóba beálló városi autóbusz szélvédőjére csapta rá a büntetési cetlit, mondván, hogy a megállóban tilos megállni, de büntettek már meg szabályosan parkoló mozgássérültet is azért, mert a szélvédőt belepő vékony hóréteg alatt nem látszott az előírásszerűen feltüntetett parkolási engedély.

Országos feltűnést keltett az az eset is, amikor egy motoros Londonban felbukott járművével, és miközben törött lábbal, tehetetlenül feküdt az aszfalton, a járda melletti fizetős parkolósávba kicsúszott motorkerékpárjára tették rá a bírságcédulát.

Ezek a tragikomédiába hajló incidensek egyre több brit autóst sarkallnak tettlegességre; jellemző módon az egyik londoni kerületi tanács nemrég fontolóra vette, hogy parkolóőreit késálló mellénnyel szereli fel.
 
 
 
[ 2022 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x