Dubai vallási okokból 5000 embriót pusztít el
hirdetés
Címlap / Őrület / Dubai vallási okokból 5000 embriót pusztít el

Dubai vallási okokból 5000 embriót pusztít el

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Az egyik dubai termékenységi klinikán a jövő héten kezdik meg vallási okokból 5 ezer emberi embrió elpusztítását - számolt be hétfőn az egyik helyi napilap. 


Rendezvénynaptár
Az egyik 2008-as szövetségi törvény betiltotta a megtermékenyített emberi petesejtek raktározását azon vallási aggály miatt, hogy ezáltal "keverednek a családfák" – írta az angol nyelvű Khaleej Times. Részleteket nem közölt, az azonban köztudott, hogy az iszlám előírja, hogy a gyermekek ismerjék biológiai szüleiket, és biológiai apjuk nevét viseljék.

A petesejteket az in-vitro megtermékenyítés (IVF) során a méhen kívül termékenyítik meg, melynek során felesleges megtermékenyített petesejtek is létre jönnek, amelyeket lefagyaszthatnak, hogy később felhasználhassák őket.


Az állami Dubai Nőgyógyászati és Termékenységi Központban, a Perzsa-öbölbeli ország egyetlen olyan intézményében, amely IVF eljárást végezhet, körülbelül 5000 megtermékenyített petesejtet tartanak raktáron. A fővárostól, Abu-Dhabitól körülbelül 150 kilométerre fekvő Al-Ain városában működő Al-Tawam kórházban további 5000 megtermékenyített petesejtet tartanak.

A napilap nem tett említést arról, mi lesz a petesejtek sorsa az Al-Ain-i kórházban, de a szövetségi törvény értelmében valószínűleg ennek az intézménynek is meg kell szabadulnia a petesejtektől.
 
 
[ 3269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x