A leggyorsabb csiga
hirdetés
Címlap / Őrület / A leggyorsabb csiga

A leggyorsabb csiga

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Sidney, a csiga több mint 200 vetélytársát maga mögé utasítva szerezte meg a világbajnoki címet, 3 perc 41 másodperc alatt teljesítve a 13 hüvelykes, azaz nagyjából 33 centis távot.  


Rendezvénynaptár
Sidney tulajdonosa, a 62 éves Claire Lawrence egy ezüst salátás tálat nyert, benne némi friss salival, hogy azért a versenyzőnek is jusson valami a jóból.

A csiga világbajnokságot immár 25 éve rendezik meg az angliai Conghamben. A versenyek egyik szervezője, Hilary Scase azt mondta a sajtónak, kézenfekvő, hogy a mocsaras vidéken fekvő norfolki településen rendezzék a csigák versenyét. Szerinte Congham ugyanazt jelenti a csigáknak, mint Newmarket a versenylovaknak.

A versenyszabályok viszonylag egyszerűek. A csigákat egy nedves terítővel letakart asztalon versenyeztetik. A középen kijelölt körben kell elhelyezni őket, ezután gazdáik már nem nyúlhatnak hozzájuk. A célt a középső körtől 13 hüvelykre kialakított külső kör jelenti.

Az egész napos versenyen először selejtezőket rendeznek, a döntőt délután tartják.

Sidney idei győztes teljesítménye távol van a pályacsúcstól, a feljegyzett világrekordtól. A szédítő kétperces vágtát egy Archie nevű csiga produkálta még 1995-ben. Tavaly Heikki Kovalainen győzött - nem a forma 1-es pilóta, hanem a róla elnevezett csiga.

  
 
[ 4899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x