Bajuszhuszárok a prosztatarák ellen
hirdetés
Címlap / Őrület / Bajuszhuszárok a prosztatarák ellen

Bajuszhuszárok a prosztatarák ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Különleges rendezvény látogat hazánkba idén novemberben. Egy ausztrál kezdeményezés a Movember alapján Magyarország férfitagjai félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és megnövesztik ékes arcszőrzetüket.  


Rendezvénynaptár
Ezen tettükkel kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A kampány zárásaként november végén egy hivatalos Bajusz Party-val ünneplik meg a mozgalmat a PortH Városi Csárdában.

A magyar történelem során az arcszőrzet, ezen belül a bajusz viselete óriási szerepet töltött be. A férfiasság egyértelmű jelképeként tartották számon ezt a hol kackiás, hol pedert, hol rövidre nyírt, hol pedig gondosan göndörített szőrzetet. Jelentése és alakja korok és társadalmi rétegek szerint is változott – számos formában visszaköszönt, sokszor kötötték egyes történelmi személyiségekhez is.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy "kitűző", melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

A kampányhoz olyan közéleti személyiségek csatlakoztak többek között, mint a Belmondo zenekar, Szekeres Junkies András vagy Papp Supernem Szabi. A rendezvény helyszínéül a nemrég nyitott PortH Városi Csárda szolgál: "Örömmel bólintottam rá a rendezvényre, hiszen én is a bajszosok népes csoportját erősítem, továbbá szeretem az ilyen ötletes, mégis mély tartalommal bíró kezdeményezéseket" – mondja a PortH tulajdonosa.

A buli november 25-én (csütörtökön) lesz, ahol minden bajuszost szeretettel várnak. A résztvevő Bajuszfivérek bajszuk milyenségéhez és egyéniségéhez mérten öltöznek be – rocksztárnak, metálos motorosnak, Magnumnak, Jákob rabbinak, remetének vagy bárminek, ami a viselt bajuszhoz passzol, valamint kísérőjük, a Bajusznővérük megjelenését is a sajátjukéhoz igazítják.

Az est végén megválasztják a Legjobb Bajuszos Karakter-t, Miss Bajuszt és természetesen, az Év Bajuszkirályát is. A derűs hangulatú és látványos bulik célja felhívni játékos, vicces formában is a prosztatarák megelőzésének, a megfelelő vizsgálatok és szűrések elvégeztetésének szükségességére, a folyamatos tájékozódás és figyelemmel követés fontosságára. Az esemény támogatója a videoklinika.hu.

Változtassuk meg a férfias egészség arcát! Minden bajusz számít!  
 
[ 2396 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x