Az egész ország megszabadulhat az amalgám tömésektől
hirdetés
Címlap / Őrület / Az egész ország megszabadulhat az amalgám tömésektől

Az egész ország megszabadulhat az amalgám tömésektől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

A nagysikerű fogászati prevenciós szűrőprogram, a PreFog újabb lehetőségekkel bővülhet a jövőben. A rendszeres fogászati szűrést propagáló programsorozathoz csatlakozott egy fogtömés alapanyagokat forgalmazó vállalat, amelynek vezetői hasonlóan elkötelezettek az amalgám tömések kiiktatásában, mint a szűrőprogram szervezői. A két cég között jelenleg egyeztetések zajlanak az amalgám tömések mindenki számára elérhető ingyenes cseréjéről. 


Rendezvénynaptár
Manapság a fogászati tömések során a fogorvosok sokkal szívesebben használnak kompozit tömőanyagot, mint a régi idők jól bejáratott amalgám tömését. Ennek fő oka nem csak az újfajta fehér tömőanyag esztétikusságában rejlik, hanem abban is, hogy utóbbi összetétele nem tartalmaz egészségre káros összetevőket. Ezzel szemben az amalgám tömés bizonyítottan negatív hatással van az egészségre, ugyanis a benne levő higany különböző ételek és italok hatására feloldódhat és a szervezetbe jutva nagy károkat okozhat.

Sokan pontosan emiatt minél hamarabb eltávolíttatják régi tömésüket és kompozit típusúval helyettesítik, azonban az emberek jelentős többsége ezt anyagi megfontolásból, vagy idő és információ szűkében nem teszi meg. Számukra nagy lehetőségként szolgálna egy olyan kezdeményezés, amely a régi tömések kicserélését is céljául tűzi ki.

Jelenleg ennek a megvalósításáról egyeztet a PreFog szakértői csapata, a Danubius Dental vezetősége és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat, a Wilconee Group, akik a PreFog sikerén felbuzdulva nemrég csatlakoztak a fogászati programsorozathoz.

Az egyeztetések középpontjában az amalgám tömések ingyenes kicserélésének kiterjesztése áll, amely értelmében a PreFog – Prevenciós Fogászati Szűrőprogram – a teljes magyarországi lakosság számára költségmentesen biztosítaná a régi tömések cseréjét.

"Számunkra most a legfőbb kérdés az, hogy van-e kapacitásunk biztosítani a szűrőnapokon résztvevők mellett, mindenki másnak is kicserélni a töméseit. Természetesen a program résztvevőinek automatikusan jár ez az ingyenes szolgáltatás, de szeretnénk, ha minél több ember részesülne ebben a lehetőségben. Jelenleg még egyeztetéseket folytatunk a két vállalattal a kivitelezéssel kapcsolatban, ám megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy megoldjuk ezt a feladatot" - mondta dr. Nemes Katalin, a PreFog, Prevenciós Fogászati Szűrőprogram vezetője.

A kezdeményezéssel kapcsolatos végleges információkat és döntéseket még februárban nyilvánosságra hozzák az érintett felek.


 
 
[ 2530 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x