A világ legcsípősebb chilije
hirdetés
Címlap / Őrület / A világ legcsípősebb chilije

A világ legcsípősebb chilije

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Talán meglepő, de a rekorder szuperchilit nem Mexikóban termesztették, hanem a ködös Albionban, Grantham városában. 


Rendezvénynaptár
Grantham (Lincolnshire) eddig csak arról volt híres, hogy itt született Margaret Thatcher egykori brit kormányfő, most azonban egy még tüzesebb exportcikkel hívta fel magára a figyelmet.

A szuperchilit a 39 éves Nick Woods termesztette üvegházban. A csípősség mérésére használt hivatalos mértékegység szerint 1,17 millió fokos a Scoville skálán - ezzel letaszította a trónról az indiai Bhut Jolokia chilit és bekerült a Guinness rekordok könyvébe.

Nick Woods, akinek Fire Foods (Tűzes ételek) néven élelmiszer kereskedése van, azt mondja, nem szándékosan tenyésztette ki a szuperchilit. Véletlenül jött létre. Egy üvegházban szerinte könnyen kereszteződnek a chilik.

"Amikor először kipróbáltam, elsőre kellemes íze volt, egyfajta furcsa gyümölcsös íz, a hatása késleltetett. Aztán lecsapott rám. Hirtelen éreztem az égést a torkom hátsó részében, nem tudtam megszólalni sem. Elkezdtem megállíthatatlanul remegni, le kellett ülnöm, rosszul éreztem magam. Tényleg nem ajánlom senkinek, hogy így nyersen egyen belőle."


 
 
[ 3116 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x