Fukusima: hússzor annyi radioaktív szennyezés jöhet, mint...
Címlap / Őrület / Fukusima: hússzor annyi radioaktív szennyezés jöhet, mint Csernobilból

Fukusima: hússzor annyi radioaktív szennyezés jöhet, mint Csernobilból

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-29

A fukusimai atomerőmű üzemeltetője, a Tepco közölte, hogy több talajmintából is kimutatták a plutónium szennyezést. Ez a rendkívül veszélyes radioaktív anyag a hármas reaktorból szabadulhatott ki, Fukusimában csak ott használják, a hármas reaktor fűtőelemeit ugyanis részben plutónium alkotja. A Tepco azt is közölte, hogy a megengedettnél százezerszer nagyobb sugárzást mértek - ez jó hír, mert korábban tízmilliószorosról beszéltek… 

 

Közben a japán hatóságok riasztást adtak ki minden helyi vízszolgáltatónak, hogy esővizet egyelőre ne dolgozzanak fel ivóvízként, ezen kívül a szabadon álló ülepítő-tartályokat takarják le. A széljárás ugyanis megfordult a szigetország felett, így a fukusimai atomerőműből származó radioaktív szennyeződést a szárazföld fölé sodorja.


A Der Spiegel által megkérdezett szakértő szerint már jelenleg is atomkatasztrófáról beszélhetünk Fukusimában. Wolfram König, a szövetségi Sugárzásvédelmi Hivatal vezetője szerint a japán kormánynak azonnal ki kellene terjesztenie a kiürített zónát a jelenlegi húsz kilométerről harminc kilométerre. "Elsőként a kisgyermekeket és a terhes anyákat kellene evakuálni, mivel a sugárzás az ő esetükben nagyon súlyos problémákat okozhat" - mondta a Spiegelnek König.

A jelenlegi információk szerint a Fukusima atomerőmű négy sérült blokkjában összesen 2500 tonna radioaktív fűtőanyag található, urán és plutónium vegyesen. Ezekből összesen 20-szor annyi sugárzó anyag juthat a légkörbe, mint a Csernobili atomkatasztrófa után.

A hivatalos összesítés szerint eddig 11 063 halálos áldozatot találtak. A nyilvántartott eltűntek száma 17 258. Az utóbbiakat ennyi idő után gyakorlatilag szintén halálos áldozatnak lehet tekinteni, ezért a katasztrófa halálos áldozatainak a száma várhatóan meghaladja majd a 28 ezret.

Forrás: vilagtudomany.hu, NHK

 
 
[ 3525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x