Japán: temetetlen holtak, radioaktív talajvíz
Címlap / Őrület / Japán: temetetlen holtak, radioaktív talajvíz

Japán: temetetlen holtak, radioaktív talajvíz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

A japán hatóságok szerint nincs ok arra, hogy evakuálják a fukusimai atomerőműtől negyven kilométerre, északra lévő falut. A falu, Iitate téréségében a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint a megengedett szint kétszerese a sugárzás. 

 

A japán hatóságok eddig a sérült atomerőmű 20 kilométeres körzetében evakuálták a lakosságot, és 30 kilométeres körzetében arra szólították fel az embereket, hogy tartózkodjanak otthonukban.

A fukusimai atomerőmű környékén tízezerszer haladja meg az egészségügyi határértéket a talajvíz radioaktivitása - közölték csütörtökön az erőművet üzemeltető vállalat tisztségviselői. A Tepco szóvivője, Macumo Naojuki viszont azt állította: a cég feltételezése szerint a sugárszennyezés nem fenyegeti az ivóvízkészleteket.


A hat fukusimai atomreaktor egyike alól, 15 méteres mélységből vett vízmintákban a jód 131-es izotópjának koncentrációja a tízezerszerese volt az egészségügyi szempontból megengedett határértéknek. A radioaktív jód viszonylag hamar lebomlik, felezési ideje nyolc nap.

A japán hatóságok csütörtökön közölték, hogy a Fukusima-1 atomerőmű közelében a megengedettnek több mint négyezerszerese a tengervíz radioaktivitása. A sugárszennyezettség 4355-szörösen haladja meg a küszöbértéket.

Az erőmű környékén a hatóságok szerint mintegy ezer holttest fekszik, ezek az emberek még a cunami és a földrengés következtében haltak meg. A holttestek sugárfertőzöttek, a tervek szerint speciális járművekkel szállítják el őket.

A hivatalos összesítés szerint eddig 11 578 halálos áldozatot találtak. A nyilvántartott eltűntek száma 16 451. Az utóbbiakat ennyi idő után gyakorlatilag szintén halálos áldozatnak lehet tekinteni, ezért a katasztrófa halálos áldozatainak a száma várhatóan meghaladja majd a 28 ezret. A japán haderő ma amerikai segítséggel nagyarányú akciót indított az eltűntek felderítésére.

Forrás: vilagtudomany.hu, NHK
 
 
[ 2410 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x