Már az evés is szenvedélybetegségnek számít
Címlap / Őrület / Már az evés is szenvedélybetegségnek számít

Már az evés is szenvedélybetegségnek számít

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

Francia kutatók malacokkal bizonyították, hogy az agykéregben felszabadult boldogsághormonok felelnek az evés utáni sóvárgásért, ezek generálják az elégedettség érzetet és az éhségét is. Viszont az elhízottak körében az ízek okozta öröm egyre alacsonyabb. 

 

Egy francia kutatócsoport a következő elmélete állította fel: "A fogyókúrázó túlsúlyos nők agya gyorsabban forog, mint a fogyásért semmit sem tevő társaiké." A teória bebizonyításához a tudósok olyan állatot választottak kísérleti alanynak, amely a leginkább hasonlít az emberre: a disznót. A mindenevő állat emésztéssel kapcsolatos agy,- és szívműködése igencsak hasonlít a miénkre.

A vizsgálat során a kutatók emberi táplálékot adtak az átlagos súllyal rendelkező törpemalacoknak. A 17 állatból 7 "nyugati táplálkozást" folytatott; korlátozás nélkül kaptak zsírban és cukorban gazdag kalóriabombákat. 2-3 hónap alatt az állatok 45 kilóról 110 kilóra híztak fel - magyarázza David Val-Laillet neurológus, etológus. A kutatók megfigyelték, hogy az elhízott állatok agyműködése sokkal lassabb egészséges társaiknál.  Az agy kevesebb oxigénhez jutott hozzá, az állandó "íz-igény" miatt, hiszen ez az egy fő gondolat mozgatta az agykérget. Az állatok folyamatosan tápanyaggal tömték magukat, hiszen az ízek tartották fent a folyamatos elégedettségérzetet.

Folytatás a napiaszonline.hu-n.


 
 
[ 1437 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x