Halottak hamvaiból készít portrékat
hirdetés
Címlap / Őrület / Halottak hamvaiból készít portrékat

Halottak hamvaiból készít portrékat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

Raven J. Collins valószínűleg az egyetlen művész a világon, aki a halottak hamvait felhasználva készíti el portréikat.  


Rendezvénynaptár
Egyre jobban terjed a szokás, hogy hamvakat használnak művészek, akár úgy, hogy belekeverik a festékbe és absztrakt képeket készítenek, akár úgy, hogy a hamvak segítségével ceruzákat készítenek és azzal rajzolnak. A floridai Raven J. Collins azonban valószínűleg az egyetlen, aki kifejezetten az elhunytak portréit készíti el a hamvak segítségével.

Nem rég kezdte el ezt a kissé morbid technikát használni, de ma már megrendelései mintegy 90 %-át az ilyen képek adják. Készít rajzokat emberekről és háziállatokról is. Általában csak egy kanálnyi hamvat kap postán, ezt finom porrá őrli, majd elkeveri egy folyadékkal. A rajznak csak egy része készül a hamvak felhasználásával, például a portréban a halott haja. Nem az arcot szokta így készíteni. Egy-egy képért 2-300 dollárt kap, a mérettől és az esetleges színezéstől függően.


Kezére játszik, hogy a temetkezési szokások változnak, egyre többen választják a hamvasztást. A hamvakkal aztán sok mindent lehet tenni, van aki díszes urnában tartja, van aki a tengerbe vagy egy füves rétre szórja, de sokan valamilyen műtárgyat rendelnek belőle. Raven J. Collinst néha a temetkezési vállalkozók ajánlják ügyfeleiknek, de saját honlapot is üzemeltet.

Egy tragikus baleset után kezdett el ezzel a technikával dolgozni: egy tűzben meghalt két unokaöccse, egy egyéves és egy hároméves kisfiú. Először akkor használt hamvakat, amikor gyászában portrét készített róluk. Most azt mondja, ezért jobban megérti, mit éreznek az ügyfelei és mit szeretnének.

 
 


 
 
[ 2210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x