Elfogták Földesi-Szabó Lászlót Budapesten
hirdetés
Címlap / Őrület / Elfogták Földesi-Szabó Lászlót Budapesten

Elfogták Földesi-Szabó Lászlót Budapesten

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Elfogták az adócsalással vádolt Földesi-Szabó Lászlót; az Egymásért Egy-Másért Alapítvány volt kuratóriumi elnöke eltűnt a bírósági tárgyalásról, ezért keresték - közölte Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI-vel. 


Rendezvénynaptár
A szóvivő tájékoztatása szerint a férfit Budapest egyik közterületén sikerült elfogniuk az NNI munkatársainak.

Bartha László az üggyel kapcsolatban több információt egyelőre nem tudott közölni, későbbre ígért tájékoztatást.

Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának volt elnöke, egykori rendőr ezredes ellen 2008 áprilisában indítottak nyomozást. A gyanú szerint a közhasznú alapítvány 2005-ben és 2006-ban közterhek megfizetése nélkül hozott az országba milliárdos értékű vámárut, több tonnányi élelmiszert Ázsiából arra hivatkozva, hogy az adomány, ám a behozott árut értékesítették. Földesi-Szabót azzal is gyanúsítják, hogy eltulajdonította az alapítvány sok száz millió forintját.


Berényi András, Földesi-Szabó László ügyvédje telefonál a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előtt
MTI Fotó: Kovács Tamás

Földesi-Szabó László képviselőjelöltként indult a tavalyi országgyűlési választásokon Tolna megyében a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) színeiben. Mentelmi jogát az ellene folyó büntetőügy miatt felfüggesztették; a szavazáson harmadik lett a jelöltek között.

Tavaly december 22-én Földesi-Szabót milliárdos csempészés és sikkasztás miatt hét év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Bíróság. A tárgyaláson azonban az elsőrendű vádlott az elsőfokú ítélet indoklásának felolvasása közben, egy-két perccel azelőtt, hogy az ügyész az előzetes letartóztatását indítványozta volna, felállt a vádlottak padjáról, kilépett a tárgyalóterem ajtaján, majd senkitől sem zavartatva távozott a bíróság épületéből.

Amikor a bíró észlelte, hogy a vádlott engedély nélkül távozott, kérte az ügyvédet, hogy telefonáljon védencének, ám Földesi-Szabó mobiltelefonja foglaltat jelzett. Ezt követően a bíró elrendelte Földesi-Szabó László előzetes letartóztatását és a kézre kerítéséhez szükséges intézkedéseket, mert - mint mondta - a "tette magáért beszél", továbbá az első fokon kiszabott hétéves szabadságvesztés is indokolttá teszi fogva tartását.

Földesi-Szabó László azóta szerepelt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) top 10-es körözési listáján, a Fővárosi Bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.


 
 
[ 3455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x