Ismét aranyat mosnak a Rajnából
Címlap / Őrület / Ismét aranyat mosnak a Rajnából

Ismét aranyat mosnak a Rajnából

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-26

Az aranyár rekordokat dönt, és ez nem hagyja érzéketlenül a kincskeresőket. Sok folyónál újra felbukkannak az aranymosók, a Rajna esetében annyi a különbség, hogy már évekkel ezelőtt újrakezdték a kincskeresést, igaz, nem foglalkozásszerűen, hanem inkább csak amatőr módon.  

 

A népfőiskolák Németországban aranymosó kurzusokat kínálnak. Korábban mindez másként volt, hiszen a Rajnából gyakorlatilag a huszadik század elejéig mostak aranyat, sőt, a harmincas évek válsága ismét fölélesztette ezt a tevékenységet. Manapság úgy becsülik, hogy egy gramm aranyhoz harminc mázsa homokot és kőzetet kell átmosni.

A vízfolyásokban az aranyszemcsék ott találhatók, ahol a fizikai törvények szerint az arany lerakódik, feldúsul. Erre azok a patakrészek, folyószakaszok alkalmasak, ahol a sodrás csekély, tehát nem képes az aranyszemcséket továbbszállítani. Hegyi patakok esetében feldúsulás lehetséges a meder alján keletkezett természetes gödrökben és az éles kanyarulatok belső partívein. Folyóknál általában az úgynevezett alsószakasz jellegű részeken a lelassult vízfolyás lerakja a tojásnagyságú kavicsokat, és a hordalékból zátony, torlat képződik. Megfigyelések szerint a kvarchomokkal együtt az aranyszemcsék is itt rakódnak le, leginkább a zátonynak a vízáramlással szembeni oldalán.

Bővebben a vilagtudomany.hu-n.
 
 
[ 1943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x