Online bérkalkulátor a nemek közti egyenlőségért Ausztriában...
Címlap / Őrület / Online bérkalkulátor a nemek közti egyenlőségért Ausztriában

Online bérkalkulátor a nemek közti egyenlőségért Ausztriában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-29

Internetes bérösszehasonlító rendszert hoztak létre Ausztriában a nemek közti egyenlőség előmozdítása érdekében. 

 

Rendezvénynaptár
Az osztrák nőügyi és a közszolgálatban alkalmazottakért felelős minisztérium kezdeményezésére kidolgozott online kalkulátorral az osztrák nők - s ugyanígy a férfiak is - ellenőrizhetik, hogy fizetésük megfelel-e az átlagos bérszínvonalnak, illetve másik nembeli kollégáik fizetésének.

Ausztriában a nők átlagosan 24 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint az azonos munkakörben dolgozó férfiak. Az ország ezzel az utolsó előtti helyen áll az európai uniós tagországok között - figyelmeztetett Gabriela Heinisch-Hosek nőügyi miniszter a keddi Egyenlő Bérezés Napja alkalmából.

Az Egyenlő Bérezés Napját minden évben arra a napra tűzik ki, amelytől számítva az év végéig hátra lévő napok száma megegyezik azzal, ahány nappal többet kellene dolgozniuk a nőknek ahhoz, hogy férfi pályatársaik fizetésének megfelelő jövedelmük legyen.

Az EU statisztikai hivatalának internetes adatbázisában szereplő legutóbbi adatok szerint 2009-ben az Európai Unióban az átlagos bérkülönbség 17,5 százalék volt a férfiak és a nők fizetése között. Magyarországon 17,1 százalék, Ausztriában 25,4 százalék volt ugyanebben az évben.

Az online tájékoztató rendszer az osztrák statisztikai hivatal adatait használja. A számításokhoz a foglalkozás és a beosztás mellett számos más szempontot is figyelembe vesznek, így például a munkaviszony jellegét, az életkort, a munkavégzés helyét, a képzettséget, a munkaidőt, a vállalatnál töltött időt, illetve a vállalat alkalmazottainak számát.

A miniszter reményei szerint a bérkalkulátor nem csak tájékoztatásul szolgál majd, de erős eszköz lehet a fizetésről szóló egyezkedéskor.
 
 
[ 1120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x