Londonban januártól csak "konfliktusmentes" arannyal kereskednek...
hirdetés
Címlap / Őrület / Londonban januártól csak "konfliktusmentes" arannyal kereskednek

Londonban januártól csak "konfliktusmentes" arannyal kereskednek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Jövő év január elsejétől a Londoni Nemesfémpiacon kizárólag olyan arannyal kereskedhetnek, amelyhez nem tapad vér vagy könny - közölte a www.aranypiac.hu a Londoni Nemesfémpiaci Szövetség (London Bullion Market Association - LBMA) sajtóközleménye alapján. 


Rendezvénynaptár
A londoni a világ legnagyobb aranypiaca, ahol fizikai valójában kereskednek a nemesfémmel. Naponta átlagosan 20 millió uncia arany (mintegy 600 tonna) cserél gazdát, vagyis pár nap alatt megfordul a piacon a világ éves aranykitermelése.

A kereskedésben csak olyan aranyat fogadnak el, amely megfelel a LBMA által összeállított szabványnak. Eszerint a rudak aranytartalma minimálisan 995 ezredrésznyi kell, hogy legyen. A forgalomképes tömböknek bizonyos méretbeni adottságokkal és megfelelő azonosítóval kell rendelkezniük, és a londoni piacon zajló tranzakciók tárgya csak olyan arany lehet, amelynek gyártóját a kereskedést felügyelő LBMA megbízhatósági tanúsítvánnyal ismeri el.

A napokban közzétett tájékoztatás szerint 2012. január 1-jétől egy további kritériummal egészítik ki a követelményrendszert. A jövőben a Londoni Nemesfémpiacon kereskedelmi engedéllyel rendelkező gyártó cégeknek biztosítaniuk kell majd, hogy az általuk beszállított nemesfém olyan forrásból származik, amely nem áll kapcsolatban pénzmosással, a terrorizmus finanszírozásával, vagy az emberi jogok megsértésével. A szabályozás követi az amerikai tőkepiaci felügyeleti hatóság (SEC), valamint az OECD ásványkincsekre vonatkozó iránymutatásait a felelős ellátási lánccal kapcsolatosan a konfliktusok által érintett és a magas kockázatú területekről.


 
 
[ 1457 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x