Elárverezik Audrey Hepburn római vakációs ruháját
Címlap / Őrület / Elárverezik Audrey Hepburn római vakációs ruháját

Elárverezik Audrey Hepburn római vakációs ruháját

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-25

Elárverezik azt a legendás ruhát, amelyet az 1953-as Római vakáció című filmben és az alakításáért kapott Oscar-díj átvételekor viselt Audrey Hepburn. 


Rendezvénynaptár
Az antik és vintage ruhadarabokra specializálódott londoni Kerry Tayor aukciósház szerint az elefántcsontszínű csipkeruha valószínűleg 40-60 ezer font (14-21 millió forint) közötti áron fog elkelni a november 29-ei árverésen.

A filmcsillag a Római vakáció zárójelenetében viselte az Edith Head által tervezett toalettet. A ruhát aztán kissé átalakították az Amerikai Filmakadémia 1953-as díjkiosztó ceremóniájára, ahol Hepburn a filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.


A fekete-fehér moziban feltűnt kosztümök elismeréseként pedig Head is megkapta a legjobb jelmeztervezésért járó arany szobrocskát - idézte fel a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.

A filmben - amelyben Hepburn egy unatkozó hercegnőt alakít, aki beleszeret a Gregory Peck által életre keltett amerikai újságíróba - a színésznő egy kalappal és egy kabátkával kombinálta a finom darabot.


A "szerencsehozó ruhának" becézett felöltőt Hepburn az édesanyjának, Ella van Hemmstranak ajándékozta, aki végül egy amerikai barátjának adta azt az eredetiséget bizonyító levéllel együtt. A toalettet most ez a család bocsátja árverésre.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3414 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x