Fizetős lesz a Circus Maximus
Címlap / Őrület / Fizetős lesz a Circus Maximus

Fizetős lesz a Circus Maximus

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-05

Helyreállítják és védett régészeti területté alakítják át a Circus Maximust. Az ókori lóversenypálya egyik része zöldövezet marad, másik részén megnyitják a látogatók előtt az ásatásokat. 

 

"A munka megkezdődött, és ha lesz rá elég pénz, 2013-ra a Circus Maximus újjászületik" - jelentette ki Gianni Alemanno római főpolgármester a régészeti projektet bemutató sajtótájékoztatón.

A Kr. e. II. században épített sportpálya restaurálása három és fél millió euróba kerül. Ebből a főváros csaknem két és fél milliót tudott előlegezni, a többit a római kormány vállalta magára. A cél az antik Róma legnagyobb stadionjának megmentése: a Palatinus és az Aventinus dombja között húzódó hatszázhuszonegy méter hosszú, száztizennyolc méter széles lóversenypálya lelátóján háromszázezer néző fért el. Az utolsó versenyt 549-ben tartották.


A Circus Maximus mezeje az utóbbi évtizedekben a szakszervezeti tüntetések és tömegkoncertek helyszíne volt. 2006-ban itt ünnepelték az olasz labdarúgó-válogatott világbajnoksági győzelmét. A turisták ingyen látogatták, de a pálya egykori istállórésze eddig le volt zárva.

A lóversenypályát már kerítéssel vették körbe és éjszakára megvilágítják. A pályára való belépésért a tervek szerint háromeurós jegyet kell majd váltani, az ásatásokon a vezetett látogatás nyolc euróba kerül majd.
 
 
[ 1055 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x