Házak újrahasznosított műanyagpalackokból
Címlap / Őrület / Házak újrahasznosított műanyagpalackokból

Házak újrahasznosított műanyagpalackokból

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Nem csupán eredeti, hanem hasznos építészeti technológia: homokkal töltött műanyag-palackokból házakat építeni.  


Rendezvénynaptár
Ezt az ötletet valósították meg a DARE – Developpement Association for Renewable Energies – civil szervezet tervezői, akik egy csapással két problémára is választ adtak: az alacsony költségű otthonok hiányára, valamint a műanyagok általi veszélyes szennyezésre. Az ötlet a világ más tájain is megfogant.

Az argentínai Puerto Iguazuban Alfredo Santa Cruz évekkel ezelőtt épített a lányának egy méretes babaházat műanyagpalackokból. Ebből a játékból született egy szociális program, amely palackházakat épít és megtanít építeni a legszegényebbeknek. A prototípushoz, amelyet Santa Cruz épített, 1.200 plasztik palackot, l.300 fémdobozt, tetőnek 140 Tetra Packot használtak fel, valamint számtalan CD-t az ablakokhoz és az ajtókhoz. Megszületett az első hőpanel is, szintén palackból, egy feketére festett, házilag gyártott termoszifon, amely egy tartállyal összekapcsolva használja ki két, különböző hőmérsékletű folyadék sűrűsége közötti fizikai jelenséget a levegő természetes cirkuláltatására.

Thaiföldön a Wat Lan Kuad templomot 1984-ben sörösüvegek millióiból építették fel. Húsz évig dolgoztak rajta. A szerzetesek, akiket foglalkoztatott a hulladék felhalmozódásának problémája, az építménybe beledolgozták még a záró kupakokat is és kötőanyagnak homokkal kevert cementet használtak. Az üvegtemplom hagyományos formájú‚ pagodák díszítik, meditációs és hálótermek is vannak benne.

A hondurasi El Zamoranobabn az EcoTec tervezői építettek egy teljesen önellátó házat, amelyet egy tetőkert koronáz meg. Ha teljesen átáztatja az esővíz, a kert 30 tonnát nyom, mégsem okoz súlyával a ház szerkezetében kárt. A súly, ugyanis megoszlik a 8000 műanyag palack között, amelyet beépítettek a falakba. A ház, amely rendelkezik tiszta energiát termelő rendszerrel is, az ország különböző zónáiban teszi lehetővé sokak számára a méltó lakhatást.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2562 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x