Az interneten vettek rá veséje eladására, bírósági ügy...
Címlap / Őrület / Az interneten vettek rá veséje eladására, bírósági ügy lett belőle

Az interneten vettek rá veséje eladására, bírósági ügy lett belőle

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-14

Öt embert állítottak bíróság elé Dél-Kínában abban az ügyben, amelynek sértettje az illegálisan kivett veséjéért kapott pénzen egy iPhone-t és egy iPad-et vásárolt még tavaly áprilisban. 

 

Az öt gyanúsítottat, köztük egy sebészt "szándékos sérülés okozásával" vádolja a Hunan tartományi Csencsou (Chenzhou) városi ügyészség.

Az ötlet egy adósságokban úszó szerencsejátékos fejében fogant meg, aki arra gondolt, hogy komoly pénzre tehet szert, ha szervkereskedésbe kezd. Ho Vej (HeWei) ezért társát arra kérte, hogy találjon donorokat az interneten, az online csetszobákban. Ezzel egy időben egy műtőt is bérelt a helyi kórház urológiáján.

Az eset főszereplője, a 17 éves Vang (Wang) családnevű középiskolás fiatalember, aki 22 ezer jüanért (790 ezer forint) végül eladta egyik veséjét. Az üzleten beszervezői 220 ezer jüant (7,9 millió forint) kerestek, amit öten elosztottak. A pénzből még néhány egészségügyi asszisztens is kapott.

Vang, miután anyjának nem tudott magyarázatot adni arra, miből vette a drága Apple-termékeket, és a műtét után problémái voltak, elmondta, hogy mi történt. A fiatalember azóta is veseelégtelenségben szenved, és állapota egyre romlik.

A kínai kormány első ízben 2007-ben szabályozta a szervátültetéseket, amikor megtiltotta magánszemélyeknek és szervezeteknek a szervkereskedelem minden formáját. A kínai büntető törvénykönyv tavalyi módosításakor a bűncselekmények közé került a szervkereskedelem.

A halálbüntetések számának visszaesése következtében Kínában az elmúlt években a legjelentősebb donorcsoporttól származó szervekből is jelentősen csökkent a kínálat. Az ország vezetése egyébként is úgy döntött, hogy három-öt éven belül megszünteti a halálra ítélt rabok szervfelhasználásának gyakorlatát.

A kínai egészségügyi tárca adatai szerint az országban mintegy másfél millió ember vár szervátültetésre, de évente mindössze 10 ezer körül van a donorok száma. Az emberi szervek illegális kereskedelmének virágzását épp e hatalmas kereslettel magyarázzák.

A helyzet kezelésére egy országos koordinációs intézményt és egy hálózatot akarnak létrehozni. Kísérletképpen 16 tartományi jogú közigazgatási területen indítottak olyan programokat, amelyek a szervfelajánlást hivatottak szervezni, népszerűsíteni.
 
 
[ 1003 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x