Csellengőket keres a Tabu Tv
Címlap / Őrület / Csellengőket keres a Tabu Tv

Csellengőket keres a Tabu Tv

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Pontosan egy héttel ezelőtt ezer - lámpásokat szimbolizáló - léggömb emelkedett a levegőbe az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából. Összeállításunkban nem csak az eseményről, de a világnap eredetéről is szólunk. 

 

1979 május 25-én egy amerikai kisfiú, az akkor hat éves Etan Kalil Patz nyomtalanul eltűnt. Szülei akkor engedték el először egyedül az iskolába. A New York-i, Soho-beli lakásuktól két háztömbre lévő buszmegállóba már nem ért el. Még aznap nagy erőkkel megkezdték a nyomozást, amelyben közel 100 járőr mellett nyomkövető kutyák is részt vettek. A hetekig tartó keresés nem járt eredménnyel. A kisfiút végül 2001-ben halottnak nyilvánították. A sors fintora, hogy pont az eltűnés évfordulója előtt pár nappal adta fel magát egy Pedro Hernandez nevű férfi, azt állítva, hogy ő ölte meg a kisfiút - ám bizonyitékok hiányában az ügy továbbra is lezáratlan.

Természetesen nem Patz volt az első eltűnt kisfiú - de kétségtelen, hogy övé volt a legnagyobb sajtóvisszhangot kapott eset, mely felhívta a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatottságára, s melynek köszönhetően Regan elnök 1983-ban május 25-ét, Etan eltűnésének napját a Nemzetközi Eltűnt Gyermekek Napjának nyilvánította. Ugyancsak Patz volt az első eltűnt, akinek a fotóját tejesdobozokon tették közzé - mely módszer később, a nyolcvanas évek közepétől számtalan esetben segített lezárni egy-egy hasonló ügyet.
 
2011-óta Magyarországon is bevezették a tejesdoboz akciót. Váczi Gergő, az Eltűnt Gyermekek Napjának magyarországi rendezvényén, az 1000 Lámpás Éjszakáján a hazai helyzetet ismertette velünk - számokban: "Tavaly 13000 bejelentést tettek a rendőrségen, és idén is jelenleg még körülbelül ezer gyermeket keresnek. A tejesdoboz akció kapcsán kilenc gyermeket találtak meg. Ez egy nagyon jó eredmény. Persze ha az ezerrel vonjuk össze, akkor nem olyan magas a szám, de ha abba gondolunk bele, hogy annak a kilenc szülőnek a helyzete milyen, és most mit élhetnek át, akkor ez egy fantasztikus dolog."

Felly K amerikai-magyar énekesnő arra hívta fel a figyelmet, hogy a csellengők jó része önszántából szökik meg - így megkerülhetetlen, hogy szó essen a szülők felelősségéről is egy ilyen rendezvényen. "Nagyon sok gyereknél ez valamilyen hirtelen dacból ered - valamilyen módon szeretnék felhívni magukra a figyelmet, szeretnék a szülők szeretetét megnyerni. Ezért ez a felhívás, ez az este nagymértékben a szülőknek is szól, mert bármennyire is a gyerekekhez akarunk szólni, hogy vegyék fel a telefont, hívják föl a szüleiket, ez egy kétoldalú dolog." Az 1000 Lámpás Éjszakáját Budapest mellett az ország hat további nagyvárosában rendezték meg. Az éjszaka folyamán világító léggömbök ezrei lepték el az eget. A legenda szerint ezek a fények mutatják meg az eltűnt gyerekeknek a hazavezető utat.










 
 
[ 1525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x