Rovarirtószerek elleni kampány lélekvándorlás miatt
Címlap / Őrület / Rovarirtószerek elleni kampány lélekvándorlás miatt

Rovarirtószerek elleni kampány lélekvándorlás miatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-29

Új lendületet kapott Indiában a rovarirtószerek használata elleni kampány, amelyet a lélekvándorlásban hívők kezdeményeztek, és amelyet immár egy agrártudós érvelése támogat. 

 

Rendezvénynaptár
Szurender Dalal agrárkutató arra jutott, hogy jobb termést hoznak azok a földek, amelyeken a rovarok békében éldegélhetnek, mint azok, amelyeken permetezéssel, pontosabban vegyszerrel irtják őket. A magyarázat - Dalal szerint - az, hogy a földeken több olyan rovar él, amely valójában segíti és védi a haszonnövényeket, mint amennyi kárt tesz bennük.

"Mintegy 90 fajta növénybarát rovart azonosítottunk eddig. A rovarirtók meggondolatlan használata ezeket éppúgy elpusztítja, mint a kártékonyakat" - idézte a kutatót az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Indiában sokan hisznek a lélekvándorlásban, és abban, hogy alkalmasint akár rovarokként is újjászülethetnek.

"Ezek a rovarok olyanok, mint a fivéreink és nővéreink, akik védik a termést. Cserébe mi felemeljük a hangunk, hogy védjük őket a rovarirtószerektől" - mondta Geeta Malik, a kampány egyik vezetője. Seregnyi nő azt tervezi, hogy hajfonatot köt bogarakra, jelezve, hogy testvéri kapcsolat fűzi hozzájuk.

A felhívás hatására akadnak már "bogaras" gazdák is, akik felhagytak a rovarirtással. "Még mindig jó termésem van gyapotból, búzából és más terményből. A rovarok irtása permetezéssel felboríthatja az ökológiai egyensúlyt" - vallja Ranbir Szingh, aki Nidana faluban él.
 
 
[ 1445 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x