A Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál
Címlap / Őrület / A Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál

A Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-24

Híres épületeket értékelt fel az Uphill tanácsadó cég, a listából kiderült, a Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál. 


Rendezvénynaptár
A moszkvai Kreml műemlékegyüttesének Uphill szerinti becsértéke csupán 50 milliárd dollár, a római Colosseum 110 milliárdot ér, a párizsi Eiffel-torony pedig 550 milliárdra rúg.
 
Mint a Business FM rádió beszámolt róla, az orosz szakértők keveslik az összeget. Amíg azonban egyesek felbecsülhetetlennek tartják az UNESCO világörökségei közé tartozó történelmi városrészt, mások szorgalmasan számolnak. 
 
Alekszandr Vuszov, az Uphill Consulting üzleti értékbecslési osztályvezetője a rádióban elmondta, hogy a legdrágább szabadpiaci ingatlan árát vették, beleszámították a Kremlhez közeli híres Tverszkaja és az Arbat utcák üzleti negyedeit, és felmérték a Kreml épületeinek alapterületét. Hozzáadták a történelmi épületegyüttes turisztikai értékét is. 
 
Alekszandr Hrusztaljov, az NDV ingatlanügynökség igazgatója  szerint azonban a moszkvai Kreml legalább háromszor annyit ér, mint a római Colosseum. Nemcsak a méretek, hanem a két kulturális örökség állapota közötti különbség miatt.
 
Az olaszok - jegyzi meg a Business FM kommentárja - amúgy is el vannak keseredve, minthogy ebben a versenyben a párizsi Eiffel-torony vitte el a pálmát a maga 550 milliárd dollárra becsült értékével. 
 
A turisták kedvelt "öreg hölgye" tehát annyit ér, mint az Apple számítástechnikai cég - állapítja meg a rádió.
 
A moszkvai Kremlt - Oroszország kulturális és hatalmi központját, egykori uralkodóinak, ma döntéshozóinak székhelyét - a krónikák 1331-ben említették először. A Kremlben Iván Kalita fejedelemsége idején (1325-1340 között) épültek az első kőtemplomok. 
 
Az állami védelem alatt álló és jól óvott moszkvai történelmi épületegyüttes ma is rendkívül népszerű a hazai és a külföldi turisták körében. A múzeumok kincsein és a székesegyházakon kívül sokan kíváncsiak a korhű egyenruhába öltözött elnöki ezred zenés lovas őrségváltására, amely a Templom téren áprilistól október végéig minden szombaton látható.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1134 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x