Meglepő felfedezés
Címlap / Őrület / Meglepő felfedezés

Meglepő felfedezés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Meglepő felfedezés a bálnák kommunikációjáról. Az óceánok különböző területein élő bálnák más és más "dialektusban" kommunikálnak - állítja egy amerikai kutatócsoport.  

 

Az óceánok különböző területein élő bálnák más és más „dialektusban” kommunikálnak – állítja egy amerikai kutatócsoport. A jelenség oka egyelőre nem ismert.

Egy nemrégiben japán kutatók makákó majmok (Macaca fuscata yakui) körében végzett vizsgálatához hasonlóan, amerikai biológusok most a kékbálnákkal (Balaenoptera musculus) kapcsolatban is kimutatták, hogy élőhelytől függően más és más dialektusban „beszélgetnek”.

A Csendes-óceán keleti területén valamint az Atlanti-óceán nyugati illetve keleti térségében élő kékbálnák „beszédének” ritmusa, hangszíne, hangmagassága jelentősen eltér egymástól, így egyfajta dialektusnak tekinthető – állítják az Oregon Állambeli Egyetem kutatói. Hogy a jelenség genetikai vagy egyéb okokra vezethető-e vissza, egyelőre rejtély. A kutatók szerint vannak úgynevezett hibrid hangzások is, amelyekben a különböző dialektusok keverednek, de az szintén nem ismert még, hogy ezek a hangok a közös nyelv részei-e, vagy az eltévedt fiatal egyedektől származnak, akik még nem sajátították el tökéletesen a „nyelvet”.
tovább
 
 
[ 508 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x