Páratlan és páros
Címlap / Őrület / Páratlan és páros

Páratlan és páros

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Az első hang az elsődleges forrás, a pont, a világegyetem pozitív ereje. A Logoszban ez a mindenhatóság, az emberben az akarat.  

 

Az első hang az elsődleges forrás, a pont, a világegyetem pozitív ereje. A Logoszban ez a mindenhatóság, az emberben az akarat. A hetedik hang megfelel az elsőnek, annak legvégső kifejezése. Ez az erő a működésben, az akarat a mozgásban, ez a megnyilvánult mindenhatóság. A viszonylag statikus központ aktív körré válik, mégis a kettő egy. A világegyetemben a hetedik a fizikai anyag, a Nap, a bolygók és minden, ami ezeken belül kifejlődött.

A Logoszban ez a világegyetem, az emberben a fizikai test. A megnyilvánulásban a Szellemi Egy anyagi sokféleséggé válik.


Mivel a sok ismerete az Egy ismeretéhez vezet, az ember az Egy sokféle kifejezése közé kerül, hogy ezek megismerése révén megtalálja és megismerje az egyedüli Egy-et. Elválik az Egy-től, az Egy-et öntudatlanul őrizve a sokba megy. A soktól azután ön-tudatosan tér vissza az Egy-hez.

A második és hatodik hang, külön-külön képviselve az életet és annak kifejezését, szintén párban van. Az élet a világegyetem mindent átható, mindenütt jelenlevő, egyesítő princípiuma, a szellemi Nap, ami az anyagban mint az életerő princípium, a természetben és a fizikai Napban mint az éltető princípium fejeződik ki. A világegyetemben a második hang az Élet; a Logoszban a mindenütt jelenlét, az emberben a szeretet, a fejlett, szellemi emberben a bölcsesség és az egyetemes szeretet, amiből az együttérzés és az önzetlen szolgálat ered. A hatodik hang a világegyetemben a forma, az alak, a szervezett anyag. A Logoszban az Ő „teste” a Világegyetem, tűz-szívével – a Nappal – amelynek életadó princípiuma rózsaszínű tűzként jelenik meg, és a Földön a Napból eredő életerő atomjával. Az emberben ez az egy pontra irányulás, a fejlett emberben az ihletett áhítat és odaadás.

A harmadik és ötödik hang szintén kiegészítő tulajdonságokat képvisel. A harmadik a kölcsönhatás a szellem és anyag, az élet és forma között. Ezek a princípiumok kormányozzák a szellem és az élet megnyilvánulását az anyagon és formán át, őstípusai minden eredő formának, az igazságnak és a tudás kulcsának – a harmadik mindezeket jelenti. A világegyetemben a harmadik a teremtő erő, amit az Egyetemes Elme irányít. A Logoszban ez a passzív, női princípium, az anyaméh, amelyben az összes forma megfogan, és amelyből előjön. Az emberben a lelkiismeret és az idealizmus, az erkölcsiség és az igazságérzet, a fejlett emberben megértésként és elvont értelemként jelenik meg, amelyből a szellemi intuíció születik.

Az ötödik hang időbeli kifejezése annak, ami örökké tart, az egyetlen őstípusból fokozatosan kifejlődő forma. A világegyetemben ez a fejlődési folyamat a növekedés, a Logoszban az idő. Az emberben az ész és az elemző elme, a fejlett emberben hasonló a kristálylencséhez, amelyen át a harmadik hang princípiumai sugarakként vetülnek ki és általuk az agyban megvilágosodásként, lángészként és inspirációként összpontosulnak.

Fejtsd meg a 7 pecsétes titkokat! - Irány a játék!
 
 
[ 499 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x