A 7 jelentősége
Címlap / Őrület / A 7 jelentősége

A 7 jelentősége

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

A hetes szám utalhat a fáraók hét lelkére az egyiptomi vallásban, akik hasonlóan, mint a druidák, hét lélekben, illetve hét énben hittek. 

 

Aki valamelyest ismeri a Bibliát, tudja, hogy a hetes szám nemegyszer előfordul benne. Attól függően, hogy ki melyik nézetet érzi igaznak: szerencseszámnak vagy éppen balszerencsésnek tartják. Ez a teremtés száma, de gyakran nevezik Isten számának is, mert hét nap alatt teremtette a világot.

A hét pecsét feltörése hét angyal jelenlétében történt a Jelenések könyvében. Hét bő esztendőt pedig hét szűkös év követett József történetében, Mózes I. könyvében. Sőt, főbűnből is pontosan hét van a katolikus vallás tanításai szerint.

A lámaizmust gyakorló tibetiek szerint is mágikus szám a hetes, mert pontosan negyvenkilenc (7x7) napból áll a lélek köztes állapota, vagyis az az átmeneti időszak, amely a haláltól a lélek új alakban való megjelenéséig tart. A héber vallásban a hetes a tökéletesség száma, amely a harmóniát és teljességet hordozza. A hetes szám utalhat a fáraók hét lelkére az egyiptomi vallásban, akik hasonlóan, mint a druidák, hét lélekben, illetve hét énben hittek. Végül érdemes megemlíteni a hetes szám központi jelentőségét az ősmagyaroknál is. Az ugorok a hetes számrendszert használták, erre utal a magyar, vogul és osztják nyelvekben az, hogy a hét nemcsak számot, hanem hét napból álló időtartamot is jelöl. És ki tudja? Talán innen származtatható a hétfejű sárkány, a hetedhét ország, és többek között a hét vezér kifejezés is.

A numerológia, azaz a számtudomány története régi korokra vezethető vissza. Többféle elmélet létezik vele kapcsolatban, legtöbben mégis Püthagorasz görög filozófushoz kötik a fogalmat, aki több mint 2500 évvel ezelőtt állította fel tézisét.

Püthagorasz elmélete szerint a számok nemcsak matematikai, hanem önálló jelentéssel is bíró szimbólumok. Igy - szerinte- a világegyetem minden egyes részlete megfejthető a segítségükkel.

A zsidó keresztények a 7-es számot mágikus számként kezelik. A hét maga képviseli a harmónia rezgését. A zsidó naptár hetes periódusokon alapszik: a hét napjai, az év felosztása 7 x 52 napra. A jelenések könyvét véve alapul a 7-es számmal gyakran találkozunk: A hét egyház, a Teremtés 7 napja, a 7 pecsét, a 7 angyal, a 7 harsona, a 7 csapás, 7 ágú gyertyatartó stb.

Dante Isteni színjátékában a Pokol nem véletlenül áll éppen 34 énekből, mivel az alaki érték (3+4=7) a hét főbűnnek felel(het) meg.

Fejtsd meg a 7 pecsétes titkokat! - Irány a játék!
 
 
[ 1686 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x