A középpont
Címlap / Őrület / A középpont

A középpont

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

A negyedik hang a középpont, a fordulópont, a támaszpont, a nyugalmi pont, a legalsó pont az élet ingájának a három eredeti ellentétpár közötti lengésében 

 

A negyedik hang a középpont, a fordulópont, a támaszpont, a nyugalmi pont, a legalsó pont az élet ingájának a három eredeti ellentétpár közötti lengésében. Ez a tökéletes kapcsolat, az egyensúly, az önkifejezés legmagasabb formájának állapota, az élet és a forma, az eszköz és a tudat közti harmónia állapota. Ez a nyugalom pontja, amelyben a megnyilvánult élet ingája látszólag szünetet tart a Szellem és az anyag közti örökké tartó lengésében. A végső szilárdságnak, a tökéletes egyensúlynak ebben a „pillanatnyi szünetében” a Legfőbb szépsége nyilatkozik meg. A világegyetemben ez a természet szépsége, a Logoszban a szépség önmagában. Az emberben a szépség szeretetévé válik, a fejlett emberben az a képesség, hogy felfogja és megjelenítse a Legfőbb szépségét.

A negyedik hang alapvető jellemzője a sötétség, nyugalom, egyensúly, mint a teremtő virradat előtti teremtő éjszakáé. A fizikai, az értelmi vagy szellemi csírázásnak szüksége van arra, hogy befedje a sötétség leple. Így például az igazi művész a művészi munka végzése közben visszavonja tudatát a nappali fényből önmaga teremtő éjszakájának sötétségébe, amelynek kiegyensúlyozott csendjében teremtését véghezviszi. A teremtő művésznek a művészet bármely ágában el kell érnie az egyensúlyt. Ez a teremtés törvénye, akár világegyetemről, naprendszerről, bolygóról, akár emberről vagy emberi művészetről legyen szó. Ebben az értelmi csendben valósul meg az igazi meglátás, amely nélkül minden művészet élettelen. Csak ha a művész megtalálta ezt az állapotot és be is lépett abba, száll le rá a szellem tüze teljes pünkösdi erejében.

Amint a tanítvány a hét hang mindegyikén kontemplál, azonosul az egész hetedrészével, és öntudata beleolvad abba. Ezután mind a hét hangon áthalad, meditációban mindegyiket meghallgatja, és mindegyikben elmerül. Végül rajtuk át Egésszé válik, a hétszeres emberré, tudatosan eggyé a hétszeres világegyetemmel. Ez a cél. Az igazán bölcs az, aki a kontempláció által megismeri és megérti ezt a hétszeres világegyetemet, a hét nagy hangot külön-külön és mint összecsengő akkordot. Megismeri azokat, mint az élet hét kulcsát, ami az igazsághoz vezető minden ajtót megnyit, ahhoz az igazsághoz, ami a Természet templomába van bezárva.

Fejtsd meg a 7 pecsétes titkokat! - Irány a játék!
 
 
[ 525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x