Igazi örömzene
Címlap / Őrület / Igazi örömzene

Igazi örömzene

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

Egészen egyedülálló koncertet láthatott Siófok közönsége: egymástól merőben eltérő stílusú előadók tartottak közös jam-sessiont, a színpadon olykor akár 35-en is álltak. 

 

Minden eddiginél nagyobb zenészfelhozatallal nyitott a Beach House a Balatonon.
Egészen egyedülálló koncertet láthatott Siófok közönsége: egymástól merőben eltérő stílusú előadók tartottak közös jam-sessiont, a színpadon olykor akár 35-en is álltak.

Igazi örömzene volt ez a javából, a hazai könnyűzenei élet krémjével. A fellépők kirándulást tettek szinte minden stílusba, sőt tőlük egészen szokatlan zenei irányzatokba is. Hallhattunk funky-t, jazz-t, hip-hop-ot, swing-et, r’n’b-t, rockot, de akár rap-et is.

Olyan zenészek álltak közösen színpadra, mint a Back II Black tagjai, Csipa a Hooligans-ból, Gáspár Laci, Dopeman, Sub Mass Monster, Roy és Ádám, a Cotton Club Singers – hogy csak párat említsünk a meglehetősen hosszú névsorból.

A spontán koncert több, mint három órán át tartott és mindenki belekóstolhatott a másik stílusába. A zenészek folyamatosan forogtak a színpadon, minden dalra más zenekar alakult, s minden akkor és ott, a színpadon született meg, próbák nélkül.

„Amióta színpadon lehetek ez volt életem egyik legjobb élménye. Különösen sokat jelent nekem, hogy ezek a zenészek befogadtak és boldogan zenéltek velem – pedig tény, hogy sokszor fenntartással viseltetnek a Megasztárosok iránt. Hiszen nekünk a műsor óriási löketet adott és sok dolgot emiatt könnyebben és rövidebb idő alatt elérhettünk mint azok, akik akár több tíz éve is a szakmában vannak. Érthető hát, ha nehezebben fogadnak minket és éppen ezért esik jól annyira, ha közülük valónak tekintenek. Rengeteget basszusgitároztam, le sem akartam jönni a színpadról, tényleg igazi örömzene volt. Forradalmi dolog ez, amit nagyon nagyra becsülök és minden erőmmel támogatok. Megtisztel, hogy ennek a baráti társaságnak (a Nap gyermekei) tagja lehetek. Már alig várom a folytatást, ott leszek ahol csak tudok, hogy népszerűsítsük az igényes élő zenét.” - mondta Gáspár Laci, aki a mai napig is kizárólag élőben lép fel.

A közönség rendkívüli módon élvezte ezt a szívből jövő muzsikát és a zenészekkel együtt élte át pillanat varázsát. Ezek után nem is kérdés, hogy a szervezők hagyományt igyekeznek teremteni.

„Talán mondhatjuk, hogy eljött az igazság pillanata – mondta Bársony Bálint, a Back II Black tagja, aki Némóval (Club 54) közösen a jam-elések főszervezője – hiszem, hogy akik részt vettek ezen a koncerten, egytől egyik igazi zenészek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy próba nélkül őrületes koncertet adtunk. Legfőbb célunk továbbra is az, hogy minél több helyre eljuttassuk ezt az életérzést és megcáfoljuk azt a közhiedelmet, hogy a magyar zene nem jó. Sajnos ugyanis a mi tapasztalataink szerint a mai napig tízből hét ember így vélekedik. Pedig ez nem igaz, rengeteg profi zenész van ebben az országban és a mi feladatunk most ezt bebizonyítani. Mondhatni, hogy egyfajta misszionáriusi szerepkört vállaltunk, szeretnék példát és utat mutatni, bebizonyítani, hogy színtől, fajtól, kortól, származástól függetlenül létezik barátság a zene által. Ez egy játék, ami arról szól, hogy ne fúrjuk egymást, hanem együtt tegyünk a zenéért, ami szinte mindennél fontosabb nekünk.”
Fotó: Bársony Bence


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 701 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x