Magyar Formatervezési Díj 2006.
Címlap / Őrület / Magyar Formatervezési Díj 2006.

Magyar Formatervezési Díj 2006.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium idén október 2-án, 27. alkalommal adja át a Magyar Formatervezési Tanács által kezelt Magyar Formatervezési Díjat.  

 

A rangos elismerést négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – ítéli oda a neves alkotóművészekből álló zsűri. A legjobb pályamunkákból kiállítás nyílik az ünnepélyes díjátadónak is helyet adó Iparművészeti Múzeumban. A 2006-os díjátadó gála egyben a Design7 záróeseménye. Gondoltak már arra, hogy kik tervezik napjaink használati tárgyait kezdve a kerámiáktól, a ruhákon át, a porszívókig és az orvosi műszerekig? Hogy kik állnak a tárgykultúránkat meghatározó trendek mögött?

A Magyar Formatervezési Díj, mint a designszakma legrangosabb hazai elismerése, jó alkalom arra, hogy a tárgyak mögött rejtőző kincsről, azaz a hazai formatervezőkről beszéljünk.

A Magyar Formatervezési Díj idei pályamunkáiról elmondható, hogy a pályázók lelkesedése töretlen, a benyújtott pályázatok színvonala továbbra is kiemelkedő. A legtöbb pályázat terv- és diákmunka kategóriában érkezett be. A diákok kezdeményező, innovatív tehetségének megnyilvánulása külön figyelmet érdemel. A vizuális kommunikáció kategóriába érkezett a legkevesebb pályamunka, - szinte már évről évre - ami azért meglepő mert a hazai piac a tervezőket leginkább ezen a területen alkalmazza. A 2006-ban átadásra kerülő 11 díj október 2-áig szigorúan titkos, de a nyertesekről annyit elárulhatunk, hogy a magyar formatervezésben is visszatükröződik, hogy a XXI. század a nők évszázada, ugyanis a díjazottak több mint 80%-a hölgy. Így a Magyar Formatervezési Díj kiállításán október 2-tól október 23-áig a hagyományos műszaki, orvos-mechanikai eszközök mellett számos gyönyörű ékszert, ruhát és táskát láthatunk.

A Magyar Formatervezési Díj pályázatának 2006-os statisztikája:
A beérkezett pályázatok száma: 254 pályamunka
A pályázatok kategóriánkénti megoszlása:
• Termékkategória: 64 pályamunka
• Vizuális kommunikáció kategória: 27 pályamunka
• Tervkategória: 82 pályamunka
• Diákmunka-kategória: 81 pályamunka 
 
[ 444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x