Állatok, akiknek rossz a sajtója
Címlap / Otthon / Állatok, akiknek rossz a sajtója

Állatok, akiknek rossz a sajtója

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Könnyű olyan állatokat szeretni, mint Kernel, a HarmoNet papagája, vagy a lovak, a kutyák és a cicák. Bár néha velük is mostohán bánik az ember, mégsem csak rájuk kell felhívni a figyelmet. 

 

Pusztítjuk a Föld állatainak életterét, vásároljuk a visszaválthatatlan műanyag palackokat, és a soha fel nem oldó polietilén tasakokba porciózzuk az életünket.

A rossz sajtó, avagy mitől lesz egy állatból kedvenc?
Azt szokták mondani, hogy a Mókus és a patkány között nem túl sok különbség van, mindkettő rágcsáló, egyik sem túl hasznos, de a patkánynak – a mókussal ellentétben - tagadhatatlanul rossz a sajtója. Vajon tényleg csupán a PR-on múlik, hogy egy állatot szeretünk, vagy sem? A tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnálatos módon igen! A kedvenccé válás igen gyakran rosszat tesz egyes fajoknak. Az ember gyakran addig szereti ezeket az állatokat, míg azok beledöglenek a nagy szeretetbe.

Az állattartás múltja
Az állatokat az elmúlt évszázadokban vagy táplálkozási, felhasználási céllal, vagy pedig a reprezentatív külsejük miatt, meglehetősen mostoha körülmények között tartották. Így sikerült félig-meddig állatkerti példányok szintjére lecsökkenteni a pávák populációját. Őket ugyanis kerti díszként tartották számon. A tápláléklánc létezéséről viszonylag régen tudnak, mégis csak mostanában kezdik komolyan venni, és olyan óvintézkedéseket tenni, amikkel a tápláléklánc alján található fajok kipusztulása megelőzhető

A nehezen kedvelhető apróságok
Beszélhetnénk itt a cecelégytől a mérges pókokon át szinte bármely élősködőig bármelyik állatról, mégis azt mondom, ne menjünk olyan messzire. Nézzünk meg egy fajt, amelyet egyáltalán nem fenyeget a pusztulás, sőt inkább egyre nagyobb és nagyobb életteret hódít meg magának. A csótányra gondolok. Mi az oka annak, hogy a csótányok ilyen mértékben terjednek? Mit tudnak ezek az apró kis fickók, amit mi, emberek megtanulhatunk tőlük?

A tiszteletre méltó csótány
A csótányok népes tábort alkotnak. Csak a mi közvetlen környezetünkben több, mint 100 alfajuk él. Valószínűleg túlélik az atomkatasztrófát, több száz méteres zuhanást, a levegő hiányát, a hideget és a hőt kiválóan tűrik, és – saját kísérletünk bizonyítja – bizony a mikrohullámú sütőben 9-es fokozaton egy percig forognak, utána kisétálnak. A csótányok kipusztíthatatlanok. Ők a világ legcsodálatosabb túlélői. A titkuk talán abban rejlik, hogy szinte bármilyen helyzethez szédületesen gyorsan képesek alkalmazkodni. Mivel nagyon gyorsan felnövekszik egy-egy populáció, nagyon könnyen öröklődnek azok az új dolgok, amik a túléléshez szükségesek.

Az ember – bár kórokozókat terjeszt és kedvenc élőhelyei a szemetes környékek – sokat tanulhat a csótányok viselkedéséből. A csótányokat természetesen nem kell óvni, védeni, mivel e nélkül is elég gondot okoznak az embernek. Célszerű azonban a tisztelet áldozatát leróni előttük, megismerkedni velük, mielőtt vakon gyűlölni kezdjük őket.

Váraljai
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3709 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x