Csak szépen, sorjában
hirdetés
Címlap / Otthon / Csak szépen, sorjában

Csak szépen, sorjában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Az első hetek látszólagos összevisszasága után a kisbaba fokozatosan kialakítja a maga életritmusát. Ez a rend a fejlődés során az első két évben többször is átalakul. Megoszlanak a vélemények arról, hogy liberálisan, vagy módszeresen kell-e a babát szoktatni? 


Rendezvénynaptár
A gyermek napirendjéről

A csecsemő napirendje
Az első hetek látszólagos összevisszasága után a kisbaba fokozatosan kialakítja a maga életritmusát. Ez a rend a fejlődés során az első két évben többször is átalakul. Megoszlanak a vélemények arról, hogy liberálisan, vagy módszeresen kell-e a babát szoktatni? Az igazság itt is középen van. A szakértők megállapították, hogy már a félévesnél fiatalabb kisbabák is élvezik az ismétlődéseket, a szokásokat, a rendszerint mindig ugyanúgy zajló étkezést, tisztálkodást, levegőzést.

Jobban fejlődnek azok a babák, akiknek nap mint nap megadatik a felismerés öröme: aha, most jön a cirókázás, most a hamika, most ringatózom a babakocsiban. A jól összeállított napirendben a kisbaba igényeihez alkalmazkodva követik egymást az ébrenléti és alvási szakaszok, a kinti és benti időtöltések és az étkezések. Az első rendféle, amit a kisbaba alakít ki, az étkezése (persze csak akkor, ha nem üvegből, tápszerrel etetjük). A harmadik hónap végére csökken a szopások száma, időtartama, a kisbaba rövidebb idő alatt is képes nagyobb mennyiségű tejet magába szívni. Az étkezések rögzülése magával hozza az alvási és ébrenléti időszakok beállítódását is. Ez is a picitől függ: figyeljük meg, mikor álmosodik el. Szopás után éber és érdeklődő vagy éppenséggel elszunyókál a mellen?

A kisbaba maga alakítja ki a rendszert
Figyeljünk jól az első naptól kezdve kicsinyünk jelzéseire. Fontos, hogy felismerjük, mikor álmos, mikor éhes. Könnyen kialakul magától is a napirend, ha mindig igényének megfelelően válaszolunk sírására. Nem várhatjuk, hogy beálljon valamiféle szopási rend, ha valahányszor megnyikkan, bedugjuk a cicit a szájába. Ezzel éppenségel leszoktatjuk arról, hogy akkor jelezzen, ha éhes. Hasonló félreértés, ha szórakoztatni kezdjük, amikor a fáradtságtól vagy az éhségtől nyűgösködik. Így valósággal megakadályozzuk, hogy kialakulhasson saját magát álomba ringató szokása.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x