Most csinálj bohócot magadból! - Jelmezek céges farsangra...
Címlap / Otthon / Most csinálj bohócot magadból! - Jelmezek céges farsangra

Most csinálj bohócot magadból! - Jelmezek céges farsangra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Vagy nem csak arra. A jó jelmez ugyanis éveken át használható marad, és egy igazán fantáziadús maskara emléke a céges, vagy haveri körben terjedő anekdoták része lehet. Persze azért annak járj utána, hogy szokás-e a céges farsangon beöltözni, mert van ahol annyival intézik el a dolgot, hogy kiosztanak néhány olcsó álarcot az estélyi ruhák mellé. 

Sok cég csinál ilyenkor céges jelmezbált, de vannak akik iszonyatos pénzeket költenek arra, hogy "ómama fotóját", vagy éppenséggel egy komplett reneszánsz ruhakölteményekből álló jelmez-sarkot rendezzenek be alkalmazottaiknak. Pedig sokkal jobb csapatépítő, ha valóban magának a csapatnak kell kitalálnia, minek is öltözzön éppen.

A legtöbb jelmez nem sok fantáziával készül. Egyszerűen lepkének, tündérnek, kutyának, cicának, vagy valamilyen ragadozónak öltöznek be az emberek, vagy éppenséggel sokkolva a többieket, hulla-jellegű, vagy rémes maszkot tesznek arcukra, mivel a halloween kultuszból ezek áradnak át hozzánk is, mint készen kaphatóak.

Ne legyél unalmas - fejezd ki magad!
A valódi fantáziadús jelmez soha nemlehet kölcsönzött, vagy készen vett, az mindig azokból a tárgyakból áll össze, amiket az idők során összegyűjtöttél magad körül. A külföldi útról hozott maszk, vagy ruha, a nagyi ócska fűzője, vagy éppenséggel anyuka erősen retró háziköntöse sokkal jobban fog állni rajtunk, mint a boltban vásárolt kész maskarák. Ráadásul ekez a tárgyak - mivel kötődünk hozzájuk - lelkileg is jobban kifejezik azt a vágyat, hogy néha jó dolog kibújni a bőrünkből, és valami mássá válni, mint egyébként.

Céges farsang - ötletek szakmákhoz kötve
A szépségből ilyenkor bátran lehet szörnyeteg, semmi fantázia nincs abban, ha az egyébként is tündérszép kislány vagy nő ilyenkor tündérnek öltözik. Ezt róla mindenki tudja. De ha belőle válik lénye ellenpólusa, például boszorkány, szörnyeteg, akkor kicsit kipróbálhatja, milyen érzés másmilyennek lenni.
A rettegett főnök bátran öltözzön télapónak és osztogasson cukorkát. A sales manager is merész lehet, ha jelmezről van szó, jól fog neki állni nemcsak a tolvaj jelmeze, de a betyár is, karikás osotoros-fokosos-gatyás stílben.
A titkárnő azonban óvakodjon attól, hogy prostituáltnak öltözzön, de még a pillangó jelmez is inkább másoknak való. Neki inkább való valami merész, vagy klasszikus dolog. Kémnek, vagy nyomozónak öltözni, barna öltönyben, nyakkendőben, esetleg óriási nagyítóval a kézben.
A vezérigazgató pedig ne habozzon beöltözni takarítónőnek. Bizony kölönös érzés lehet, ha megtudja, milyen egy klasszikus ruhát hordani, amivel azonosítanak minket.
A PR menedzsernek talán jól állhat, ha papnak öltözik, hiszen ő hinti az igét a cégről a hétköznapokon is.
A HR menedzser nyugodtan lehet lepkevadász, kis hálóval, de nagy Ho ho ho horgásznak is öltözhet, ha van ismeretségi körében - és pont egy HR-esnek ne volna nagy ismerősi köre? -  olyan pecás, aki kölcsönad pár jellemző holmit.
Az informatikus az egyik céges bulin az IWIW-nek öltözött be, egy rakás kitömött harisnyából csápot rakva maga köré, és mindenkit megkért, hogy kapcsolódjon hozzá, vagyis tűzze rá gombostűvel a harisnyákra a névjegyét, vagy egy postit-ra írt bemutatkozását. A buli végére - megszámolta - 80 névjegykártya, vagy ragacs volt rajta, ebből 17 nem a saját cégük dolgozóié volt.
A recepciós rendőrnek is öltözhet, irányítva az átmenő forgalmat, de akár torokfertőtlenítő cukorkának is, jelezve, hogy mennyit kell beszélnie egész évben.
A könyvelő lehet nyugodtan múmia, tekeredhet WC papírba, de akár "az apeh szelleme", egyszerűen egy lepedőből eszkábált szellemruhában, hátára írva az APEH logóját. Ugyancsak lehet "rab", akár az "adók rabja" is, csíkos pizsamába bújva.
A külkapcsolatokért felelős emberek lehetnek bátran arab olajsejkek, vagy hastáncosnők, de éppen kínaiak, vagy gésák is.

Nagyszerű ötletekből tehát nincs hiány, egyszerűen gondolkodjuk lazán. Ne csináljunk ügyet és problémát. A legjobb jelmezhez nem szükséges túl nagy beruházás, elég az a holmi, ami odahaza található. Aki egész évben komoly, az legyen most bohóc, aki mindig kifelé fordul, az most keressen  olyan identitást, ami befelé mutat. Aki fehér, legyen fekete, egyszerűen használjuk ki a lehetőséget arra, hogy olyannak mutatjuk magunkat, amilyenek soha nem lehetnénk különben.

H.A.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x