Kannibálhúst etetnek velünk? Felelősek vagyunk!
Címlap / Otthon / Kannibálhúst etetnek velünk? Felelősek vagyunk!

Kannibálhúst etetnek velünk? Felelősek vagyunk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

Egymást széttaposó állatok, százezernyi lenyúzott bunda, utcára dobott kutyák- van miről beszélni! Október 4-e az Állatok Világnapja. Azokat is várjuk, akiknek még -vagy éppen most - nincsen kisállta, és azokat is, akiknek nem élet az élet nélkülük.  


Rendezvénynaptár

Az Orpheus Állatvédő Egyesület véleménye szerint az ország állattartási kultúrája vad, haszonorientált, a humánus alternatíva sok esetben ezért nem érvényesülhet.

Az állattartók többsége csak a saját kedvencét látja, mégpedig saját szemüvegén keresztül, és a problémákról fogalmuk nincs. A valódi állatvédőknek (Lelenc kutyamentő egysület, a Mini menhely létrehozói, az Illatos úti kutyákról folyamatosan hírt adó Plakátkommandósok, akik a kommunikáció javításáért dolgoznak nap mint nap, és így tovább ... ) hatalmas szerep jut, ám állami pénz, vagy az állattartók által befizetett adók egy része nem. Ők lelkesedésből dolgoznak, s ha többet nem is, annyit mindenki tehet, hogy egy szeretetteli gondolatot küld nekik, hogy ne vesszen erejük. Ne feledd! Ők ugyanolyan elfoglalt emberek, mint Te, akik szabadidejüket és professzionális tudásukat áldozzák erre a munkára.

Embertelen bánásmód állatoknak
A gazdasági állatokat iparszerűen tenyésztik - hizlalják, sok esetben minden természetes ingertől hermetikusan elzárva, stresszel teli környezetben érik el a feldolgozási állapotukat. A tenyésztési helyről a vágóhelyig jutás országon belüli és nemzetközi formája is gyalázatos.

A libák-szárnyasok szállítás közben sok esetben gyakran roncsolt állapotba jutnak a „végcélhoz”, juhok – sertések a megrakott teherautókon gyakran egymást széttapossák, csontjaikat törik a hosszú út alatt... Az állatok feldolgozása gyakran ilyen előzmények után valósul meg, és ezt a minőséget kapjuk vissza. A széttaposott társát felfalt sertés húsát esszük, a rettegésben felnevelt, kényszerűen vágott csirke  félelemtől torzult genetikáját is magunkhoz vesszük, már ha nem vagyunk vegetáriánusok.

Kedvtelésből, de felelősségteljesen!
A kedvtelésből tarott állatok évről évre egyre szélesebb körben terjednek el. Ne feledjük azonban, hogy ennek az állattartásnak is felelősségen kellene alapulnia, hiszen kedvenceinket (kutya, macska, díszmadarak, halfélék, hüllők stb.) egy életen át kellene, hogy tartsuk, és megfelelő háttérrel kellene, hogy rendelkezzünk a tartási-egészségmegőrzési költségek fedezéséhez.  Sajnos Magyarországon évente több százezer állat válik kóborrá (megunás, érdektelenség miatt), a gyepmesteri telepeken az országban több tízezer állat kerül elpusztításra. Ezek egy részének VAN gazdája, csak a gazda- megfelelő információk hiányában - nem keresi kedvencét, mert nem tudja, hogyan tehetné.

Szőrös testfedők
Van, aki sokszázezres prémből készült kabátot választ ki a hideg idő beköszöntével. Csak az országban több tízezer szürke róka válik a prémkészítés áldozatául; a más, ilyen célból tenyésztett apró gerincesek (hörcsögök, nyércek, csincsillák) száma sok százezer. Ha nem vásárolunk prémeket, csökken az igény, és a termelési kapacitás. Öltözve is védhetjük az állatokat, hiszen az élő állatból készült prémnek is van alternatívája. Ne feledjük, a Kínában gyártott játék és ajándéktárgyak egy része is valódi állatszőrrel készül! Ezeket se vásároljuk meg!

Kísérleti gyilkosságok
A laborállatok kérdésköre igen bonyolult. Joga van-e az embernek (mint főragadozónak) más fajú élőlényeket felhasználni azért arra a célra, hogy saját maga számára a túlélést segítse?!? Emberi szemszögből a válasz egyértelmű: igen. De ha beleképzeljük magunkat egy laboratóriumban kísérleti állat bőrébe, a kérdésre adott válasz már nem ilyen határozott. A laboratóriumi állatok száma a világon eléri a 100 milliót, védelmük fontosságára való tekintettel „saját” napjuk van, mégpedig: Laboratóriumi Állatok Világnapja minden évben április 24-e.

Október 4-én, az Állatok Világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát. Hozzuk létre az élet tiszteletén alapuló állattartást, egy magasabb szintű környezeti normát, hogy aztán majd Mi emberek egymással szemben is hasonlóképpen bánhassunk.

Ön is lehet állatvédő, hiszen a bennünket körülvevő világot Mi magunk alakítjuk!

Gyere te is felvonulni vasárnap! Hozd magaddal kedvenceidet, gyerekeidet, és persze felelős önmagadat! Részletek ITT >>>

(Fotó: Paul Collins - piqs.de)

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1835 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x