A trendi kutyák jógázni járnak
Címlap / Otthon / A trendi kutyák jógázni járnak

A trendi kutyák jógázni járnak

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

A külföldi kutya -és macskatulajdonosok - élükön az amerikaiakkal-, úgy tekintenek háziállataikra, mint embertársaikra, s ennek megfelelően minden kényeztetést és luxust igyekeznek megadni nekik, legyen szó akár a legújabb kutyadivatról vagy jóga őrületről. 


Rendezvénynaptár

Ipari méretű kedvenc kényeztetés
A gazdik kutya-és macskahotelekben szállásolják el a nyári szünidő heteire kedvenceiket, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt; a háziállat piacon pedig nem győznek válogatni az samponok, az aromaterápiás kozmetikumok, divatos cicanadrágok, ínyenc étkek vagy jógaórák közül. 

Merthogy az igazán menő kutyusok már jógázni járnak.

Jógi-kutyák
A jóga alapvetően egy ősi indiai gyakorlatsor, mely relaxásciós -és légzési technikáinak köszönhetően oldja a feszültséget, stresszt, és számtalan egészségügyi előnnyel jár. Milyen szerencse, hogy a gazdik mellett a házi kedvencek is részesülhetnek a jóga áldásos hatásából.

A kutyajóga ötlete egy amerikai jógaoktatótól, Suzi Teitelmantól származik, aki észrevette, hogy kutyája szívesen csatlakozik hozzá a jógaedzések során. Állítása szerint a kutyák imádják a masszírozást és nyújtózkodást.

Japánban már működik egy  Kutyajóga Egyesület, amely a tokiói Nippon Ayurveda Iskola keretein belül tevékenykedik.

Tanfolyam kezdő jógázó csahosoknak
Egy amerikai hölgy, a Humane Society munkatársa, Brenda Bryan is tanfolyamot indított embereknek és házikedvenceiknek, hogy együtt jógázhassanak.

A kutya jóga ötlete egy kiállításon született meg benne, ahol kutyákat masszírozott, és ahol találkozott egy hölggyel, aki jógát oktatott. "A kutyák nagyon érzékeny állatok, és megérzik az áramló energiákat. Amint az óra elkezdődik, lenyugszanak, és csak gazdáikra koncentrálnak"- nyilatkozta Ms. Bryan, aki saját két kedvencén dolgozta ki a kutyajóga alapjait.

A foglalkozások során a gazdik hagyományos jóga gyakorlatokat végeznek, miközben mindvégig kapcsolatban maradnak kutyáikkal. Később meg is masszírozzák kedvenceiket, amit a kutyusok rendkívüli módon élveznek.

Testi-lelki felfrissülés
Ms. Bryan azonban figyelmeztet mindenkit, hogy ne erőltessenek semmit. "Ne legyünk erőszakosak. Tiszteljük kutyánkat, és tudjuk hol a határ. Ne akarjunk minden áron jóga mestert faragni szegényből"

A gazdik mind egyetértenek abban, hogy a kutyajóga remek időtöltés, segít közelebb kerülni a kedvencekhez, akik a foglalkozások által sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Ms. Bryan reméli, hogy olyanok is eljönnek majd az órájára, akik eddig nem próbálták még a jógát. A foglalkozások negyven percesek, tehát még az elfoglalt gazdik is megengedhetik maguknak.

"Remekül szórakozunk az órák alatt, és testünk-lelkünk felfrissül"-nyilatkozta egy elégedett gazdi.

Forrás: www.medipress.hu

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4427 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x