Neked is kutya hozta vissza a cumidat?
Címlap / Otthon / Neked is kutya hozta vissza a cumidat?

Neked is kutya hozta vissza a cumidat?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-04

A második gyerek már bepelenkázza magát, a harmadiknak meg már a kutya hozza vissza a cumit- mondják többgyermekes anyukák. Hiszen egy kis kosz csak jót tesz a gyereknek sőt, még jobb, ha legalább egy kilót elfogyaszt belőle, hiszen így lesz erős az immunrendszere.  


Rendezvénynaptár

Üvegbura alatt
Az első gyermekes anyukák még lelkesen mosnak, vasalnak és fertőtlenítenek. Ha lepottyan a cumi, már forralják is a vizet, és igyekeznek megóvni csemetéjüket mindenféle bacilustól és kórokozótól.

De vajon jó az, ha üvegbura alatt tartjuk szemünk fényét? Feltétlenül meg kell védenünk testét (és tegyük hozzá: lelkét) ezektől a rossznak hitt külső tényezőktől?

Egyen koszt!
A Cincinnati Egyetem tanulmánya szerint lehet, hogy egy kis kosz jót tesz a gyermekeknek. A kutatás hangsúlyozza, hogy az otthon előforduló kórokozóknak korán kitett csecsemőkben erősebb immunrendszer fejlődik ki, és csökken az allergia kialakulásának esélye.

Mi lehet ennek az oka?

Higiénia-hipotézis
A védőoltások, az antibakteriális szappanok, atkátlanító porszívók és fertőtlenítőszerek századában egyre kevesebb esélye van a kórokozóknak, hogy gyermekünkkel találkozzanak.

Ha  gyermekkorban túlzott higiéniával akarjuk megvédeni gyermekünket, a szervezet nem tud az élet természetes kihívásaival és akadályaival szembekerülni, és az immunrendszer könnyen legyengül.

Ezt a nem túl biztató jelenséget higiénia-hipotézisnek is nevezik

A gyermekek szervezetének mindenképpen találkoznia kell bizonyos kosz-, por- és kórokozó-mennyiséggel ahhoz, hogy az immunrendszerük megtanulja a védekezést ellenük. (A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1676 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x