Kaman Barbie, lecccgó party
Címlap / Otthon / Kaman Barbie, lecccgó party

Kaman Barbie, lecccgó party

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-18

A party girl mindössze 5 éves. Nem írtam el, nem hagytam le előle az egyest. Öt, mint 5. Rettenetesen pink színű buli meghívót szorongat homokózótól gyászkeretes körmű kezecskéjében. Buliba hívta őt a Sári! Édes istenem! Hová lettek a babazsúrok? Beépülünk a partizásba 5 évesen!  


Rendezvénynaptár

Gügye Barbie lányok – csak ezt ne!
Amikor még nem volt gyerekem, és még voltak nevelési elveim, elhatároztam: ezek a végtelenül gügye reklámok kizárólag fogyókúrás célt szolgáltak. Simán behánytam tőlük a sarokba. Most, mióta van gyerekem, az óvodában nyomuló baba-trendek, és a többiek nagytesóinak kártékony hatására már tudom, hogy ezek a miniatűr hölgyek mindent úgy akarnak csinálni, ahogy a nagyok. A babázást is.

A babaipar ránk pakol
A babák régen babának néztek ki. Ám ha a mai babáktól holmi babaszerűséget várunk, menjünk, és kezeltessük magunkat változások ellen. A mai babák ugyanis szörnyű kis felnőttek. Néha szörnyű nagy fejjel, csöcsökkel, valóban megrajzolt puncikkal, és minden olyan külső jeggyel, amit én őszinténszólva még nem hangsúlyoznék annyira egy ilyen pici gyereknél. Ám sokat nem tehetek – ha nem veszem meg, hát megveszi a Béres anyuka, vagy a vasárnapi apukák egyike, akiknek maguknak is bejön a dinnyecici. Ha a babák partyznak, akkor bizony az ötévesek is fognak.

Mit vegyek fel?
Ha én (annó)  ezt kérdeztem, anyám azt válaszolta: - A konyhaajtót! Hol van már az az idő, amikor a szép ruha még kiváltság volt, és iskolaköpennyel, meg óvodás köténykével kellett takarni?

A ruha boltokban nőcis cuccokat válogat a gyerekünk, és már meg sem lepődöm, ha a kislány ruhatár alapja a fekete póló. A bulira pedig külön cuccot kell venni, és bizony már ebben az életkorban tudjuk: nem jó a turkis. A buli komoly dolog. A hercegnősen pörgő szoknyák, a diadémok, a kis táskák és a gyerek smink cuccok elemi részei a gyerekek bulizásának.

A gyerek tehát fölkészül: bepakolja a retikült. Mobil telcsi Hello Kitty fejével, műanyagból, cukorka-rúzs, valódi smink paletta, gyerek parfüm, és még ki tudja miféle kegy- és illatszerek, amiket tőlem, meg az adakozó kedvű barátnőimtől lejmolt az utóbbi év során.

Ők már megsértődnek a bohóctól, de azért még a hajtogatott lufikra buknak. Nekik rendes zene kell –(piha!) – amire táncolni is lehet. Arcfestő is lehet, de tőle már nem kutyus és cica arcot rendelnek, hanem csillogós tündér sminket, lepke formulákat és társait.

A teríték – fontos kérdés
A bulit rendező anyuka – munkában megfáradt menedzsernő – kissé rezignáltan jegyzi meg: az igény itt is a pink, a hercegnős, és a csillogós, és természetesen a nagyok már késsel villával esznek. Ez is legyen persze műanyagból. Kisegítem egy-két égősorral. (Éljen a partyszervezői rutin.) Egyeztetünk az ajándékokat illetően: csak semmi túlköltekezés.

Mit vigyünk? – Amit egy megvadult szarka is megvásárolna!
A gyerekek egész más elképzeléssel vannak erről a kérdésről. Ők azt akarják megvásárolni, amit mi nekik nem vettünk meg már a múltkor sem. Az irányadó trend: minél giccsesebb és csillogóbb, annál jobb. A játékgyártók sem hülyék; az ilyen rémséges tárgyakra olyan árcímkét ragasztanak, hogy egy szívproblémákkal küzdő nagypapa, vagy egy kisnyugdíjas nagymama azonnal a kórházban kötne ki, ha meglátná. Minden, amit a szülő „rendes játéknak” minősítene, elve kizáratik. Különös tekintettel a fából készült, jó ízléssel megálmodott, hovatovább hazánkban, és nem Kínában gyártott játékokra.

Csomagolás – szatyi és motyi
A szatyornak is pink színben kell pompáznia, és persze lehetőleg jó nagy legyen. Az ötévesek megalomániásabbak és erőszakosabbak egy latin vérmérsékletű ország diktátoránál. Megvesszük hát a legnagyobb szatyrot, és kiharcolok egy visszafogottabb színű hercegnős csomagolópapírt, csillogó arany szalaggal. Ebbe kell kötözni a szerencsétlen – és már egyáltalán nem Little – pónilovat, aki méla tehénszemekkel pislog, és időnként azt mondja nekem: - Szeretlek mami! (Tényleg? Lehet bennem valami lószerű? A férjem talán ezért hív néha kancának??) Az aberrált állat a nála 5 számmal nagyobb, kalapos kutyával ékített motyóba kerül, tüchtig módon becsomagolva. Szombat délután lesz a buli.

Indulás – de mivel?
Az ötéves reggel elküld engem a kocsi mosóba. (Ajjaj!) Különféle fondorlatokkal rávesz, hogy süssek muffinokat, sőt arra is, hogy pink, puncsos cukormázzal, és színes drazsékkal ékítsem azokat. Ezt visszük a vendégségbe. Pompás! (Ebben legalább tudom, hogy nincs állományjavító, csak valódi házi túró, a teteje meg úgysem finom, csak mutatós.)

Az autónk begördül a ház elé. Megvallom, kertvárosi idillre számítottam. Szó sincs erről: régi bérházi lakás fogad minket. A már befutott anyukák és sarjaik feszengnek a nappaliban. Oldom a hangulatot – rakjuk fel az égőket kollektíven! Végre sikerül röhögni egy kicsit. Kiderül, hogy mindenki szolidabb rendezvényt áhított, szervező anyuval az élen. Megérkeznek a törpe zsarnokok. Előszedik a sminkes táskákat, és kezdődhet az arcmázolás. Újra nálam az előny – leakasztjuk a nagytükröt az előszobában, és kezdődhet a játék, én legalább 5 féle arcfestést tudok. A rúzsokon összevesznek időnként – azért mégis csak 5 évesek, még ha nem is ennyinek akarnak látszani.

Kibújik a szög a zsákból
Amikor a kajára kerül a sor, természetesen a bohócosra „sminkelt” szendvicsek lesznek a nyerők. Anyukákat kinevelem a konyha sarkában: ezek nem ám szendvicskék, hanem kanapék. Ha már ilyen úri sarjaink vannak, „sznobizzunk” mi is egy kicsit. Oldódik a hangulat, azt játsszuk mi is, hogy nem a leharcolt Corsa, hanem egy Maserati vár ránk és nem a járda szélén, hanem a garázsban, egy jóképű sofőrrel. Jókat kacagunk, sztorikat mesélünk, és észre sem vesszük, hogy a gyerekek közben maguktól abbahagyták a sznobságot. Egyszerűen lecsórták anyuka féltett, régi pólyás babáját a komódról, és most őt altatják, neki főznek, mesélnek, énekelnek.

Na, ezek alaposan kiestek a szerepükből!

Hiába, még csak ötévesek ...

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4288 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x