Rüdiger Dahlke: Szellemi fogyatékosság a fogyasztói világban...
Címlap / Otthon / Rüdiger Dahlke: Szellemi fogyatékosság a fogyasztói világban

Rüdiger Dahlke: Szellemi fogyatékosság a fogyasztói világban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ajándék lónak pedig ne nézd a fogát, tartja a közmondás. Ha pedig a gyermek ajándék - mi több, Isten ajándéka -, akkor bizony feltétel nélkül el kellene fogadnunk őt. Sok szülő számára azonban igen nehéz, ha nem túl nehéz Isten ajándékaként fogadni egy fogyatékos gyermeket.  

Pedig éppen ezek a gyerekek igazolják – már amennyiben elfogadják őket –, hogy mennyire igaz a közmondás.

Az a társadalom azonban, amely eleve hadilábon áll mindenféle fogyatékossággal, megkettőzött erővel próbál javítani és alakítani a fogyatékos gyermekek állapotán, hogy valamennyire ők is megközelítsék a normát. De vajon valóban normalitásra kell-e idomítani ezeket a különleges gyerekeket? Ez esetben még azoknak a spirituális szemléletű embereknek is nehéz a dolguk, akiknek az élete az elfogadás és a történni hagyás filozófiáján alapszik.

Gyermekünk Down-kóros
Pontosan ez történt a mi házasságunkban is, amikor jó tíz évvel ezelőtt megszületett a kislányunk, Naomi, aki Down-kóros. Mi is úgy reagáltunk, mint bármelyik szülő. Igyekeztünk megragadni minden lehetőséget, hogy viszonylag normális életet biztosítsunk neki. Csakhogy Naomi kezdettől fogva ellenszegült minden igyekezetünknek. Semmit sem tehettünk, így hát hagynunk kellett megtörténni a dolgokat. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy ő a maga módján többet ért el nálunk, mint fordítva.

HarmoNet tipp: Down - szindróma>>>

A Down-kóros gyerekek egyszerűen nem mutatnak vágyat a fejlődés iránt.
Nagyon sokáig megőrzik gyermeki természetüket, aztán szinte minden átmenet nélkül megöregszenek, és ismét gyerekessé válnak. A köztes szakasz, amely nekünk életünk javát jelenti, náluk szemmel láthatóan elhanyagolható szerepet játszik. Nem lehetséges vajon, hogy az ő életfeladatuk a gyermek-lét témájának legteljesebb megélése?
Ha megfigyeljük, milyen gyakran fordul elő az Alzheimer-kór az ő körükben, nyilvánvalóvá válik, hogy ez a „legyetek olyanokká, mint a gyermekek” témájának árnyékverziója. Ha pedig így van, akkor teljesen felesleges terhelni őket , hisz sosem fognak felnőtté érni.

Egyéni képességek
A mi filozófiánk szerint minden embernek meg kell találnia a maga útját, mégpedig egyéni képességeinek a kibontakoztatásával. Vannak rendkívül intelligens emberek, akik világunk megértését segítik elő. Akadnak azonban olyanok is, akiknek az érzések és az érzelmek területén fejlettebbek az átlagnál. Ez utóbbiak közé tartoznak – szinte kivétel nélkül – azok, akiket mi szellemi fogyatékosoknak nevezünk. Mivel manapság túlbecsüljük az intellektust, gyakran nem vesszük észre, hogy ezeket az embereket sokkal gazdagabb érzelmi és érzésvilággal áldotta meg a sors, mint az úgynevezett egészségeseket.

Ha az archetípusok felől közelítjük meg a jelenséget, azt mondhatjuk, hogy ők a Hold-princípium hatása alatt állnak. Minthogy ők nem hagyatkozhatnak az értelmükre, egészen más módon, az érzések és az érzelmek felől közelítik meg a világot. Az emberekkel kapcsolatban szinte egyáltalán nincsenek gátlásaik, és bizalommal élik azt, amit éreznek. A hagyományos pszichiátria azt mondja, „nem távolságtartók”, mintha bizony a távolságtartás pozitív emberi tulajdonságnak számítana.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x