Hetek óta éhségsztrájkolnak - Mit tesz a Te életeddel a...
Címlap / Otthon / Hetek óta éhségsztrájkolnak - Mit tesz a Te életeddel a rakéta program?

Hetek óta éhségsztrájkolnak - Mit tesz a Te életeddel a rakéta program?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Hetek óta sztrájkol két cseh aktivista, hogy felkeltse a világ figyelmét, mi történik környezetünkben. A környezetre káros, az emberek életét, szabadságát veszélyeztető kezdeményezések. Mit tesz a te életeddel és hogyan segíthetsz? 

A Humanista Mozgalom nevében arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok a "Nemet az amerikai csillagháborús tervekre" kampányunkhoz.

Az USA Nukleáris Rakétavédelmi Pajzs projektje egy nagyon összetett projekt, mely magába foglalja új fegyverek gyártását és USA katonai bázisok telepítését a világ különböző pontjain. Európában az első lépés egy radar rendszer elhelyezése a Cseh Köztársaság területén, valamint egy “rakétavédelmi” bázis telepítése Lengyelország területén, mindkettő az USA “Rakétavédelmi” Rendszerének része lenne. A „rakétavédelmit” azért teszem idézőjelbe, mert minden oldal stratégiai elemzői megegyeznek abban, hogy a „rakétavédelem”, ha egyáltalán kivitelezhető, támadó fegyver. A Rand Corporation-t, a Pentagonhoz tartozó legjelentősebb kutatóügynökséget idézve ez „nem pusztán egy pajzs, hanem egy olyan eszköz, ami USA akciót tesz lehetővé”. (Noam Chomsky)

A széles körben elfogadott állásponttal egyetértésben Lawrence Kaplan, kiváló stratégiai elemző azt írja: „...a rakétavédelem arra szolgál, hogy megőrizze Amerika azon képességét, hogy hatalmát határain kívül is gyakorolja. Nem védelmi célokat szolgál. Támadásra való. És pontosan ezért van rá szükségünk.”
Az amerikai elemzők abban is megegyeznek, hogy ha a rendszert Kelet-Európába telepítik, az komoly fenyegetést jelenthet az orosz elrettentő erőre, és így Oroszország azzal fog válaszolni, hogy -  ahogy már el is kezdte - megnöveli saját katonai támadóerejét. Mint ahogy az orosz, a kínai kormány nem hagyja mindezt szó nélkül, és így ismét hidegháborús hangulat alakul ki. A nemzetközi feszültség fokozódik, és egy új (hagyományos és nukleáris) fegyverkezési verseny veszi kezdetét. Ezek a teljességgel kiszámítható események jelentősen megnövelik a végzetes nukleáris háború esélyét.

Két csehországi humanista aktivista, Jan Tamas és Jan Bednar több mint két hete éhségsztrájkkal tiltakozik az országba telepítendő amerikai katonai bázis ellen. Jan Bednart májelégtelensége miatt kórházba szállították, de nem fogja abbahagyni az éhségsztrájkot. Akciójukkal szeretnék elérni, hogy a cseh miniszterelnök, vagy valaki az amerikaiak részéről nyilvánosan jelentse be a tárgyalások felfüggesztését, a parlamenti többség nyilatkozzon arról, hogy támogatják a népszavazást. A legfrissebb közvéleménykutatások szerint a csehek 65%-a ellenzi a tervet, a cseh kormány azonban semmibe veszi a lakosság véleményét és elutasítja, hogy népszavazást tartsanak a kérdésről. Sietteti a megállapodást az ősszel esedékes amerikai kormányváltás előtt. A cseh parlamenti szavazásra egy-két hónapon belül kerül sor. 
Találkozójukon a cseh külügyminiszterrel, Karel Schwarzenberggel, nyilvánvalóvá vált, hogy a két Jannal szemben tanúsított szívélyessége ellenére a kormány nem fogja elfogadni egyik követelésüket sem.
Jan Tamas szorgalmazta, hogy függesszék fel a tárgyalásaikat a Bush kormánnyal, mivel megosztott az ország és a hangulat elmérgesedett a Cseh Köztársaságban. Sokkal ésszerűbb lenne megvárni a következő kormányt, és időközben elkezdeni egy valós és nyílt vitát folytatni a kérdésről, bevonva ebbe az ország minden társadalmi erőjét.
 

Jiri Paroubek szociáldemokrata pártelnök, korábbi cseh miniszterelnök meglátogatta a tiltakozókat, és őszinte felhívást intézett hozzájuk, hogy hagyják abba a sztrájkot. Biztosította őket, hogy pártja egységesen ellenzi a szerződést, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák aláírását.

A Csillagháborús Rendszerrel szembeni ellenállás részeként eddig több mint 20 európai városban –  köztük Párizs, Madrid, Róma, Athén, Amszterdam, Budapest, Zürich, Toulouse, Malaga, Milánó, Porto, Köln, Trieszt, Torino, Brüsszel, Koppenhága, Berlin – szerveznek akciókat a cseh aktivisták támogatására, állítanak standokat, informálják az embereket, gyűjtenek aláírásokat, és mindenek előtt szolidaritásképpen böjtölnek és csatlakoznak az éhségsztrájkhoz. Különösen közel érezzük ma magunkhoz azt a 14 embert, akik szolidaritási éhségsztrájkba kezdtek a világ különböző pontjain: Dino Mancarella Triesztben május 14. óta;  Federica Fratini, Isabel Torres és  Edoardo Calizza Rómában, május 19. óta; Šárka Dominová, Lenka Rosková és  Pavel Hudeček Ceské Budějovice-ben, Csehországban május 20. óta; Jose Álvarez El Ferrol-ban, Spanyolországban, május 22. óta; Joaquín Valenzuela Bolognában, május 23. óta; Bruce Gagnon és Sung-Hee Choi az USA-ban és Gareth Smith Ausztráliában május 25. óta; Ivan Marchetti és Andrea Casa Torino-ban, május 26. óta.

A magyarországi Humanista Mozgalom tagjai szintén részt vesznek a tiltakozásban, mivel Magyarországon ennek a rendszernek a részeként többek között természetvédelmi területeket terveznek beépíteni és nyílvánítanak „különleges NATO katonai övezetté.” Pápán NATO katonai repteret kívánnak létrehozni!
 
Kérlek benneteket, csatlakozzatok ti is a "Nemet az amerikai csillagháborús tervekre" kampányunkhoz, írjátok alá ti is a petíciót és továbbítsátok listáitokon barátaitoknak az alábbi köremailt.
További információkat a kampányról >> és a 
nonviolence weboldalakon >> találtok, itt írhatjátok alá magát a petíciót is.

Humanista Mozgalom

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2284 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x