Milyen ágyban találod magad? - A választás rajtad múlik!...
hirdetés
Címlap / Otthon / Milyen ágyban találod magad? - A választás rajtad múlik!

Milyen ágyban találod magad? - A választás rajtad múlik!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

Nem mindegy milyen körülmények közt töltjük életünk harmadát. Röviden bemutatjuk az utat az állatbőröktől a luxus vízágyig - rövid ágytörténelem sok képpel 


Rendezvénynaptár

Az ősidők
Őseink még falombból, állatbőrből készítették fekvőhelyeiket, de már az ősi civilizációkban kialakult az ágy, és annak divatja. Egyiptomban magas lábakon álló, keskeny ágyakon aludtak az előkelők, és furfangos iparosok már összecsukható tábori "kempingágyakat" is készíttek, kizárólag fáraói megrendelésre.
 

Ókor
Görögországban és Rómában szintén magas ágyakat használtak, és itt már külön voltak étkező- és alvóágyak. A görög mitológia két legkülönlegesebb fekhelye Hephaistos és Odüsszeus nevéhez kötődik. Előző csalfa nejét és annak szeretőjét, Aphroditét és Arest ejtette foglyul egy ágynak álcázott csapdával, utóbbi egy óriás fa törzsét gyalulta le ágynak, és a hálószobát építette a mozdíthatatlan fekhely köré. Rómában elsőként megkezdődött a sorozatgyártott bútorok korszaka. Külön bútorgyárakban készültek az elegáns, sorszámozott darabok a gazdag megrendelők részére. Pompeiben a prostituáltak kőből készült ágyon űzték az ipart, persze alaposan kipárnázták a spártai fekhelyet.
 

Középkor
A középkorban továbbra is csak a gazdagok aludtak igazi ágyban. A forma továbbra is szögletes, magas lábon álló alkotmány, de a kecses ókori darabokkal szemben a román és gótikus nyoszolyák inkább egy hatalmas fadobozra, vagy koporsóra emlékeztetnek. A kényelmet az ágy mennyezete és az arra szerelt vastag függöny szolgáltatta. A díszes drapéria egyszerre védett a hidegtől, a zajtól és a kíváncsi szemektől.
 

HarmoNet tipp: Uram, ki a főnök az ágyban? A pénisz vagy az agy? >>

Az ágydivat változása
Az ágydivat évezredeken át keveset változott, a középkor vége óta talán a legnagyobb lépés az volt, amikor már a köznép is egyszerű ágyakban aludt, és nem a kemencepadkán, istállóban, bőrökön. Az ágyak sokáig megőrizték dobozformájukat magas támláikkal, a gazdagok baldachinnal, a szegényebbek anélkül használták a súlyos, nehezen mozdítható darabokat.
 

 

Az ipari forradalom hatása
Az ipari termelés és a modern társadalmi berendezkedés az ágyakra is kihatással volt. Az olcsó tömegtermelés mindenki számára elérhetővé tette az egyszerű, sorozatgyártott bútorokat, a formatervezők és a modern művészek pedig mindenhez hozzányúltak, így a fekhelyekhez is. Az utóbbi pár évtizedben sok változáson ment keresztül legfontosabb pihenőbútorunk is. A fát felváltotta a fém, a műanyag, a szalmazsákot a szivacs, a kókuszháncs, a víz. A forma sem úszta meg az új idők változásait: a szögletes, hosszúkás ágy szivecske, négyzet, ovális vagy akár kör alakot is ölthet.
 

Különleges fekhelyek
Külön gyerekek részére készülnek kisautó, várkastély vagy űrhajó alakú ágyikók, de a legkedveltebbek az emeletes, csúszdás, vagy sátorrá alakítható darabok. A fiatalok körében közkedveltek a legextrémebb formák, amelyek inkább látványosak, mint kényelmesek, vagy praktikusak. A jin-jang-tól kezdve a szív alakúig minden van, csak a fantázia szabhat határt, na meg a pénztárca. A modern irányzatot kedvelő felnőtteknek a keleti stílusú, alacsony kereten lévő vékony matracos minimál fekhelyeket kínálják, az extrémebb és különleges fűthető vízágy divatja múlóban van. Ez utóbbi inkább a szexuális fantáziát mozgatta meg, és a rajta fekvőket.
 

Az ágy esetében is hódít a bio
A legújabb trend a bio ágy, amely kizárólag természetes anyagokból készül. Ismét hódít a fa, ám az egyszerű, merev ágykeretet felváltotta a gerinc formájához igazodó, különleges tartószerkezet, és a kókuszháncsból készült matrac. Mindehhez gyapjúágynemű dukál, de van már antistressz, aloe, mágneses, és még ki tudja hány féle csoda ágynemű. A lényeg, hogy divatos hangzású, egészséges, bio, wellness, meg extra és jó drága legyen.

HarmoNet tipp: Hív az ágy! Gumival vagy gumi nélkül? >>

Ahol a pénz nem számít
A leggazdagabbak továbbra is a hagyományos formákhoz ragaszkodnak. Hatalmas baldachinos barokk ágykölteményeik selyem ágyneművel és bársony drapériával a státuszt és a megalomániát hivatottak hirdetni.
 


Vissza a természethez
A természetvédő, egyszerűséget kedvelő, a városok és felgyorsult élettempótól a hagyományokhoz menekülők pedig visszatértek oda, ahonnan őseink elindultak. A földön, vagy vályogpadkán alszanak, egyszerű takarókon, távol a világtól, egy szerény jurta, vagy szalmatetős házikó védelmében. Szép álmokat nekik.
 

Keveseknek adatik meg: a luxusjacht

Képzeljék el, milyen lehet egy luxuslakás tulajdonosának lenni. Tucatnyi szoba, fürdő jacuzzival, házimozi, hipermodern konyha, hatalmas terasz és egyéb nyalánkságok. Képzeljék el, hogy ez a lakás mondjuk Monacoban van. vagy Rióban, esetleg New Yorkban, vagy éppen Dubaiban. És mi lenne, ha mindezt egy füst alatt tudnánk le? Nem kell mást tenni, mint venni egy méregdrága luxusjachtot, és máris örvendezhetünk egy laknak a világ szinte bármely kikötőjében. Ráadásul senkit nem kell megkérnünk, hogy öntözze a virágokat és szellőztessen néha, amíg nem vagyunk otthon. Apropó otthon! Így bárhol otthon lehetünk a világban, ahol jószágunk befér a helyi kikötőbe, szebbnél szebb helyeket látogathatunk sorra, megismerhetünk megannyi népet, kultúrát úgy, hogy nem kell feladnunk a megszokott kényelmünket. Mindenkinek ajánlom megfontolásra, akinek van megfelelő mennyiségű befektetésre váró pénze, némi ideje utazgatásra, és igénye a kényelemre. Kedvcsinálónak álljon itt ez a video.

 
 
 
[ 14383 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x