Okos a baba, de okos-e a mama? - Életritmushoz alkalmazkodó...
hirdetés
Címlap / Otthon / Okos a baba, de okos-e a mama? - Életritmushoz alkalmazkodó tanulás

Okos a baba, de okos-e a mama? - Életritmushoz alkalmazkodó tanulás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

Sok édesanyának gondot okoz, amikor három-hat év kihagyás után vissza szeretne térni a munkaerőpiacra. A legtöbb cég szerint ugyanis ennyi idő alatt elévül a tudás és ami még nagyobb gond, hogy az anyukák nehezebben is tanulnak, mert elszoktak a munkahelyen állandóan jelen lévő ismeretszerzéstől. Megoldás lehet egy „mama-barát” tanfolyam, mely jól mutat az önéletrajzban, új impulzusokat ad, sőt, ha több kismama összeáll, hasznos kikapcsolódás is egyben.  


Rendezvénynaptár
A legtöbb anyuka élete éppen elég zsúfolt a gyerekkel kapcsolatos teendők – mint az etetés, a játszóterezés vagy az esti meseolvasás – miatt, sőt legtöbbször partnerként és háziasszonyként is meg kell állniuk a helyüket. Ennek ellenére a MindenTanulás kerekasztal oktatási szakértői azt javasolják, hogy a kismamák és a gyermekkel otthon lévő édesanyák is próbáljanak meg időt szakítani agysejtjeik karbantartására, hisz manapság rengeteg olyan tanulási módszer van, mely az ő életritmusukba is beilleszthető.  
 
Távtanulás internettel, CD-vel
 A legjobb példa az e-learning, mely lehetővé teszi, hogy az édesanyák interneten, intraneten keresztül vagy egy CD segítségével fejlesszék magukat, míg a baba alszik vagy bölcsiben van. Ma már lehetőség van online tanulócsoportokhoz csatlakozni, így a technológia segítségével beszélgethetünk tanárainkkal és „osztálytársainkkal” is. Sőt, ha egy motivált anyuka összegyűjti kisgyerekes barátnőit, össze is ülhetnek tanulni, míg a gyerekek együtt játszanak. 

HarmoNet tipp: Tanulni bárhol, bármikor, bármilyen formában lehet >>
 
Tanfolyamok távoktatásban 
 Az elszántabbak olyan tanfolyamra is járhatnak, amit hetente egy-két alkalommal lehet látogatni. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy így kimozdul az édesanya a megszokott környezetéből, új impulzusok érik, sőt arra is motivációt kap, hogy gondot fordítson szellemére és testére egyaránt. Ez pozitív hatással lehet magára a párkapcsolatára is, hisz az apukának is sokkal jobb érzés egy csinos és hétről-hétre új élményekkel gazdagodó energikus nőhöz hazatérni. Az, hogy az édesanya hetente néhányszor társaságba megy, ahol nem a gyerek a fő téma, a munkakörnyezetbe való visszailleszkedést is nagymértékben segíti. 

 
Okos babának okos mama kell 
 A tanulás akár személyes, akár távoktatási formáját válasszák is az édesanyák, mindenképpen fontos, hogy a gyerekkel eltöltött néhány évben se hanyagolják el szellemi fejlődésüket, hisz ez ahhoz is nagyban hozzájárul, hogy sikeresen illeszkedjenek vissza a munka világába, amikor elérkezett az idő. A MindenTanulásban megszólaló munkáltatók szerint az, hogy egy édesanya az otthon töltött években tanulásra is fordít időt, az édesanya részéről motivációt, fejlődni akarást és naprakészséget sugall a cégek felé. Egy fiatal édesanya így vall a kérdésről egy internetes fórumon: „mindegy, hogy miért tanul az ember, konkrét későbbi, jobb elhelyezkedés reményében, vagy hobbiból, a lényeg: emberek között van és így nem esik ki a társas kapcsolatokból.” Tehát Hölgyek, tanulásra fel, hisz fejlődni sosem késő, csak akarni kell!
 
A MindenTanulás című ismeretterjesztő sorozat a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet és az Akadémiai Tudás-Média Zrt. közreműködésével jött létre. A televíziós műsor célja, melyet minden kedden és csütörtökön vetít a Duna Televízió I-es és II-es csatornája, az élethosszig tartó tanulással, felnőttképzéssel, szakképzéssel kapcsolatos területek érdekességeinek és lehetőségeinek bemutatása és népszerűsítése.

HarmoNet tipp: MindenTanulás >>
 
 
[ 3869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x