Varázsszer a bajban: Delfinterápia
Címlap / Otthon / Varázsszer a bajban: Delfinterápia

Varázsszer a bajban: Delfinterápia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

A delfinterápia régen tengeri mesének tűnhetett, ma azonban mindenki számára elérhető, mozgásszervi gondokkal küzdőknek vagy szellemilleg nem ép emberek számára is segítséget nyújthat. Ha feszült vagy és terheidet letennéd, ha kíváncsi vagy a csodára próbáld ki Te is! 


Rendezvénynaptár

Bárhol is érintik meg az emberi szív húrjait a delfinek, úgy tűnik, hosszan és mélyen zengő akkordokat pendítenek meg.
(Wade Doak cetkutató)

Számos ősi kultúrában a delfineket szentként tisztelték, bölcs vezetőt láttak bennük. Ennek az is alapot adhat, hogy a delfin vadállatként szokatlanul vonzódik az emberhez. Nagyon ritka, hogy vadon élő delfin emberre támadna, míg ugyan ezt egy oroszlán vagy egy medve esetében nem lehet elmondani; illetve a delfin (sajnos) nem elég óvatos az emberrel szemben, és nem menekül el előle, mint ahogy ezt egy mosómedve, vagy akár egy hód megtenné.

A 80’-as években figyeltek fel rá, hogy a delfinek különös hatással vannak az emberekre. Az általuk kibocsátott ultrahang segítségével képesek érzékelni a várandós kismamákat, sőt, kimutatták, hogy a delfinhangok pozitív, megnyugtató hatással vannak a baba agyműködésére és szívverésére is.

 

Mozgásos és lelki problémákra a válasz: delfinterápia
Születési rendellenesség, baleset, vagy valamilyen idegi eredetű betegség sajnálatos következménye lehet a mozgásszervi sérülés, illetve korlátozott mozgásképesség. Jó hír azonban, hogy a sérült idegpályákat más idegpályák kialakításával lehet kompenzálni. Ezt egyfajta mozgásterápia segítségével lehet elősegíteni, amikor is bizonyos mozgások hatására az agyban aktiválódnak azon idegpályák, amelyek képesek átvenni az adott funkciót. A többféle mozgásterápia közül (táncterápia, játékterápia, lovas terápia, kutyás terápia, stb.), közegét tekintve az egyik legérdekesebb lehet a delfinterápia.

A delfinterápia pszichoszomatikus és lelki problémák kezelésében is kiemelt szerepet kaphat. Számos, súlyos depresszióban szenvedő, lelki traumán áteső ember számolt be róla, hogy a delfinekkel való találkozás adta vissza az életbe vetett hitét, zökkentette ki a levertségből. Emellett autista, magatartászavaros, és halmozottan fogyatékos gyerekek kezelésénél is alkalmazzák a terápiát. Megfigyelték, hogy a delfinek a gyermek testének bizonyos pontjait böködik, s ezzel stimulálják az idegrendszert.

HarmoNet tipp: Gyerekeket gyógyít a delfin >>

Víz, az élet bölcsője
A terápiát vezető szakemberek tudatosan használják fel a delfinek természetes életörömét, játékosságát, kedvességét, amely az emberekből, még a mentálisan sérült emberekből is, intenzív és spontán szeretetvágyat, boldogságérzést, odafigyelésre való igényt és hajlamot váltanak ki, ezért az állatokkal végzett terápiának nem csupán a mozgás fejlesztésében, hanem a szociális kapcsolatok építésében, kiépítésében is nagy szerepe van.
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8726 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x