Babaszoba horoszkóp - harmónia a gyermek fészkében
hirdetés
Címlap / Otthon / Babaszoba horoszkóp - harmónia a gyermek fészkében

Babaszoba horoszkóp - harmónia a gyermek fészkében

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Otthonunk legfontosabb területe a gyermek szobája, ahol a cseperedő a legtöbbet tartózkodik. Ennek elrendezése, hangulata és színvilága is nagy hatást tehet rá. Befolyásolhatja pozitívan és negatívan is. Mit tehetünk gyermekünkért a tér helyes kialakításával? 


Rendezvénynaptár
Amikor lakásfelújításba kezdünk, akkor a kisgyermek szobája talán a legnehezebb feladat. A felnőttek határozott elképzelésekkel rendelkeznek, ám a kicsik gyakran még nem tudják megfogalmazni, hogy milyen környezetre vágynak. Így marad a legszokványosabb megoldás, és a kisfiúk szobáját világoskékre, a kislányokét, pedig rózsaszínre festjük. Néhány ötlet azonban segíthet, hogy a gyermek valóban olyan szobát kapjon, amely harmonizál az egyéniségével. 

KOS (Március 21. – Április 20.)
A Kos kisgyermek esetében erősebb színeket is alkalmazhatunk, s akár a pirosat is nyugodt szívvel használhatjuk. Nem kell az egész szobának pirosban tündökölnie, ám az ajtókeretek, a bútorzat egyes elemei és a díszítés is lehet élénkpiros. Ehhez a legjobban a fehér szín megy, a kettő harmonikus egyensúlya adja majd meg a kellemes összhatást.

Dekorációs tipp: a Kos kisfiúknak a „pókemberes” ágytakaró kiváló lehet! A kislányok szobájában, pedig kiállíthatjuk a sportversenyeken nyert díjakat. 

BIKA (Április 21. – Május 20.)
A Bika kisgyermek nagyon szereti a természetességet. A finom pasztell az Ő világa, lehetőleg dolgozzunk gyümölcsös, kellemes árnyalatokkal, amikor a falat festjük. Az almazöld telitalálat lehet, s lányos esetében nagyon előnyös a rózsaszín vagy a barackszín. A függönyöket, pedig díszíthetik virágok. Gondoskodjunk elegendő esztétikus tároló dobozról, hiszen a Bika gyermek szeret gyűjtögetni!

Dekorációs tipp: ha tapétázunk, akkor a tároló dobozoknak is adjunk a fal tapétájával harmonizáló borítást! 

IKREK (Május 21. – Június 21.)
Az Ikrek gyermek szinte mindenhol jól érzi magát, és nagyon hamar „belakja” a szobáját. Nem annyira lényeges számára, hogy a szoba lakályos és díszített legyen, - jobban kedveli az egyszerű stílust. Talán a világoskék lesz a legjobb szín számára. A saját magunk dolgát könnyítjük meg, ha elegendő rakodótérről gondoskodunk, hiszen csak ideig, óráig kötik le a játékok a figyelmét, - elkel majd a tároló hely.

Dekorációs tipp:
nem kell túldíszítenünk a szobáját! A nyugodt pihenéshez egyszerűségre, „levegős” térre van szüksége! 

RÁK (Június 22. – Július 22.)
A Rák gyermeknél elengedhetetlenül fontos, hogy nyugodt, puha, kedves kuckója legyen. A falfestésnél használhatjuk a kék színt, ám ennek hűvösségét oldanunk kell néhány kedves, élénk színű kiegészítővel. A mesefigurák fontos szereplői a szobának, vásároljunk néhány aranyos képet, például kiscicát, vagy kiskutyát, ábrázoló fotót. A falra festett felhőknek is nagyon örül.

Dekorációs tipp:
az extra nagy mackó a szoba dísze lehet, s igaz barátja lesz gyermekünknek.

OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.)
Az Oroszlán gyermeknek vidám szobát készíthetünk, - engedjük el a fantáziánkat, hiszen Ő a kreatív megoldásokat kedveli. A sárga nagyon tetszik majd neki, s a falra festhetünk néhány bárányfelhőt, napocskával együtt. A Micimackós kiegészítők általában beválnak, hiszen a mese színvilága és maga Micimackó is a sárga színt hozza be.

Dekorációs tipp: az Oroszlán gyermeknek fontos, hogy Ő maga is kivegye a részét a munkából. Engedjük meg neki, hogy Ő keverje ki szobája színét.

SZŰZ (Augusztus 23. – Szeptember 22.)
A Szűz kisgyermek idegenkedik a túlzsúfolt, gazdag díszítésű szobáktól, Ő akkor érzi jól magát, ha rend van a szobájában, s minden tisztaságot sugároz. A fehér szín telitalálat lehet az Ő esetében, fessük fehérre a falakat. Ennek egyhangúságát könnyen oldhatjuk néhány színes képpel, vagy akár az ajtókat is festhetjük például világoszöldre. Ha tehetjük, akkor vásároljunk a gyermeknek valódi fa bútorokat.

Dekorációs tipp: fontos, hogy a kicsinek legyen elég szekrénye, pakolóhelye. Nagyon szereti a rendezett tereket! 

MÉRLEG (Szeptember 23. – Október 22.)
Ha gyermekünk a Mérleg jegyében született, akkor nagyon fejlett stílusérzékkel rendelkezik. Minden ami „túlzás”, vagy „igénytelen” zavarja Őt. Válasszunk a szobájába pasztellszíneket, de mindig az elegancia jegyében gondolkodjunk. Fontos, hogy a szoba színvilága, bútorzata összhangot sugározzon. Kerüljük a túlságosan tarka, mintás kiegészítőket!

Dekorációs tipp: nem kell a Mérleg gyerek szobáját telezsúfolnunk! Inkább válasszunk neki valóban igényes bútorokat. 

SKORPIÓ (Október 23. – November 21.)
A Skorpió kisgyermek esetében kerüljük a „cukormáz” színeket, s az sem jó ötlet, ha babarózsaszínt festünk neki. Talán a legjobb megoldás, ha fehér, vagy krémszínű falat kap. Nagyon fontos azonban, hogy legyen neki egy kis „kuckója”, ahová visszavonulhat, ha magányra vágyik. Lehet kapni olyan emeletes ágyakat, amelyek alatt remek kis búvóhely alakítható ki, egy függöny segítségével.

Dekorációs tipp: a csillagos égbolt látványa nagyon feldobja a kis Skorpiót. Gondoljunk erre, amikor dekorálunk!

NYILAS (November 22. – December 21.)
A kis Nyilas szobáját nyugodtan festhetjük rózsaszínre, barackszínre, vagy almazöldre is. Akár kombinálhatjuk is ezeket a színeket, hiszen a negédes stílust. Dekorációként választhatunk aranyos kis állatkákat, ábrázoló képeket, különösen a lovaknak örül nagyon. Gondoskodjunk arról, hogy legyen egy jó nagy polc, ahol a mesekönyveit tarthatja.

Dekorációs tipp: a kislányoknak választhatunk pónis kiegészítőket, ágytakarókat, vagy párnákat.

BAK (December 22. – Január 20.)
Bak gyermekünk igazán nem tart igényt arra, hogy pasztellszínekkel, „giccses” holmikkal zsúfoljuk tele a szobáját. Azt sem szereti, ha elöntik az életterét a plüssállatkák. Csak néhány olyan játéka van, amelyet valóban szeret. Válasszunk neki krémszínű, vagy fehér falfestéket, s ha tehetjük, szerezzünk be időtálló, valódi fa bútorokat, amelyet a későbbiekben átalakíthatunk íróasztallá.

Dekorációs tipp: fontos, hogy a gyermek szobájában legyen egy olyan rakodótér, ahol a logikai játékait, társasjátékait tartja.

VÍZÖNTŐ (Január 21. – Február 19.)
Vízöntő gyermekünk szobájának kialakításánál világos színeket használjunk, jó megoldás a világossárga, vagy a világoskék is. A kettőt ötletesen és tetszetősen kombinálhatjuk. A függönyök lehetnek sárgák, amelyek meleg színt varázsolnak a szobába. Alakítsunk ki több, - gyerek biztos – konnektort is, hiszen minél nagyobb lesz gyermekünk, annál inkább érdekli majd a számítógép.

Dekorációs tipp: mivel gyermekünk nagyon érdeklődő, vehetünk neki a naprendszert, ábrázoló képet dekorációként.

HALAK (Február 20. – Március 20.)
A Halak gyermek színvilága a kék, s annak összes árnyalata. Használjuk elsősorban ezt a színt, amikor falat festünk a szobájában. Ábrándos természete igényli, hogy finom és kedves dekorációs elemeket alkalmazzunk. Festhetünk a falára felhőket, de annak is nagyon örül, ha komplett „akváriumot” pingálunk a falra, sok színes halacskával és tengeri élőlénnyel.

Dekorációs tipp: a Halak gyermek nagyon örül a mesefigurákat ábrázoló függönyöknek!

HarmoNet tipp: Életmentő ötletek: Gyermekjátékok, hogy lekösd! - Könnyen, bárhol, bármikor >>
 
 
[ 6453 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x