A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy...
Címlap / Otthon / A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy pusztítasz?

A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy pusztítasz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A legtöbben tudják, hogy károkat okoznak, de azt gondolják, hogy miért ártana pont az a kevés, amit ők használnak? Miért rajtuk múlna a környezet veszélyeztetése, hiszen ők vajmi keveset tudnak a megóvásért tenni. Sajnos pont ez a gondolkodás az, ami elutasítja a környezet védelmében vállalt felelősséget. 

A nő felelőssége a környezet védelmében
Mivel a háztartási teendők inkább ránk nőkre hárulnak, így elsődlegesen mi vagyunk azok, akik nagyon sokat tudunk tenni a környezetünk megóvásáért. Ehhez a lépéshez elsősorban látnunk kell, hogy ha mi nem állunk e kérdéshez felelősen, akkor magunknak és szeretteinknek is sok gondot okozunk a mellett, hogy a Föld természetes biológiai folyamatait káros szennyező anyagokkal veszélyeztetjük.

A modern háztartás egyre kényelemsebbé válik, ezért  is fontos, hogy megtanuljuk és alkalmazzuk a káros és a hasznos anyagokkal való bánásmódot! Ez a különválasztás elsősorban bennünket nőket véd, de általunk így mindenkit, a szűk és tágabb értelemben vett környezetünkben is.

Nőként szoros kapcsolatban vagyunk az élet pozitív, fejlődést és a gyógyítást támogató energiáival.   Emlékeztetnünk kell  magunkat arra is, hogy kapcsolatban vagyunk a Földdel. Bár ezt a legtöbben nem érzékelik a mindennapok tevékenységei közepette, de ettől még ez a kapcsolódásunk működik, fennáll. Éppen ezért kell nagyobb figyelmet tanúsítani konyhánkban, a háztartásunkban alkalmazott szerek között is.

A káros és a hasznos megkülönböztetése
A legtöbben tudják, hogy károkat okoznak, de azt gondolják, hogy  miért ártana pont az a kevés, amit ők használnak? Miért  rajtuk múlna a környezet veszélyeztetése, hiszen ők vajmi keveset tudnak a megóvásért tenni. Sajnos pont ez a gondolkodás az, ami elutasítja a környezet védelmében vállalt felelősséget. Kezünkbe venni az életünk irányítását, maga után vonzza a körülményeink tisztába, egyensúlyba emelését is. Nem élhetünk nyugodtan addig, míg ezért mindent amit csak tudunk, meg nem tettünk! Életünk felelős irányításának a része környezetünk védelme, mely egyben életünk óvása is.

Háztartásunk tele van káros anyagokkal, ezek között: festékek, higítók, testápolószerek, mosóporok , spryk, légfrissítők és a fehérítők. Meglepően egyszerű különválasztani és eképpen megvásárolni a környezetet kímélő szereket, ha szilárdan az élet óvása mellé állunk! Egyre nagyobb a választék a természetes kínálatból és ha mégsem találjuk meg a megfelelőt., mi magunk is készíthetünk citromból, ecetből, szódabikarbónából, sóból is.  Fontos tudnunk azt is, hogy a háztartásban használt ártalmas tisztítószerek flakonja is káros hulladék!

Szembe kell néznünk az ártó tényezőkkel
Több összetevője is van annak, hogy miért választja a mai nő a reklámok által nagyra becsült káros tisztítószereket! Mégis nekünk nőként elsődlegesen a saját és gyermekeink, környezetünkben élők védelmi szempontjait kell figyelembe vennünk akkor, amikor a reklámok  vásárlást ösztönző nyomásával szemben a természetes tisztítást választjuk. Ily módon magunkat is el kell különítenünk a számunkra káros behatásoktól és életünket a számunkra hasznos, természetes lehetőségek felé kell irányítsuk.

HarmoNet tipp: A személyes energiamezőben rejlő lehetőségek - Egy különös felfedezés >>

Ki kell szórnunk az otthonunkból minden bennünket és gyermekeinket, a környezetünket veszélyeztető forrásokat, (a megfelelő begyűjtő helyekre!) hiszen csak ekkor billen a mérleg serpenyője a pozitív változások irányába. Csak ekkor jut levegőhöz, termékeny földhöz, friss vízhez a folyók és erdők  élővilága és mi magunk is.

Ha nem nézünk szembe azzal a mindannyiunk számára kellemetlen ténnyel, hogy  Földünk életfeltételei veszélybe kerültek, akkor továbbra is mi leszünk az elsődleges veszélyforrásai  a finom ökológiai rendszernek.

Az Univerzum nem Pláza!
Itt a Földön semmi sem a miénk, bár a gyakorlat ezzel ellentétben áll. Ezt nem nehéz észre venni, hiszen számos adat tanúskodik arról, mennyi kárt okozott már a mohó és kielégíthetetlen fogyasztói hozzáállás a kényelmi tendenciájával: erdők kiirtásával az erdőben élő állatok kipusztulása,  vizek szennyezése és ezzel a vízben élő állatok életkörülményeinek veszélyeztetése, amelyek  az ember életének a veszélyeztetésével is jár. Így a ma embere saját maga elől veszi el az élet feltételeit!  Feltétlenül változtatnunk kell a hozzáállásunkon. Változtatnunk kell a gondolkodásunkon és mélyítenünk kell a Földdel való, a természettel való kapcsolatunkat, hiszen az Univerzum nem Pláza!

HarmoNet tipp: Hulladékszelektálás, gyorsan, könnyen? - Új rendszer a láthatáron! >>

Rengeteg összefüggést megérthetünk az ősi tanítások közvetítésében, hiszen, mint látjuk természet   és ember  harmóniájának  lehetőségeiről, nincs kitől tájékozódnunk manapság! Viszont, ha mi eképpen bővítjük a tudásunkat, gyermekeinknek erről már többet tudunk mondani és felmutatni is.


Az ember a teremtés fontos láncszeme
Az ember egy fontos láncszeme a teremtésnek, hiszen része az egésznek, így felelőséggel tartozik. Az a magasabb rendű élet, magasabb moralitás, amit az ősi tanítások közvetítenek rendkívüli pozitív változásokat eredményezhetnének modern életünk egyensúlya szempontjából.

Nézzük csak:
- "Segíts Istenen, hogy Isten is megsegítsen!" (Yotengrit: Máté Imre) A természet és  környezetünk, vagyis az élet védelemről e gyakorlat hiányában nem is beszélhetünk. A szomorú az, hogy  a legkevesebben gondolnak ma Istenre, de ha igen., akkor is inkább kérnek, pedig már lassan kifogy a raktár!

- A buddhista szerzetesek számára a természettel való összhang rendkívül fontos volt. Olyannyira, hogy amikor nyáron sok volt a bogár és több volt a növény, elvonultak barlangokba meditálni, hogy ne veszélyeztessék az állatok és a növények életét!

Ugye  mostanra már látjuk, hogy mennyi teendőnk van és ezek a teendők legfőképpen magunk felé szólítanak el bennünket?!

(Folytatjuk!)

Knolmár Marica, Életigenlő Életforma
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x