Ne sirasd a nyarat! - Mit hoz neked az ősz?
Címlap / Otthon / Ne sirasd a nyarat! - Mit hoz neked az ősz?

Ne sirasd a nyarat! - Mit hoz neked az ősz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Visszavonhatatlanul véget ért ez a nyár is. Lezajlottak a fesztiválok, az üdülőhelyeken csak az főszezonról lemaradt, vagy spórolós turisták lézengenek, és, ha hinni lehet az időjósoknak, a strandszezon utolsó napjain is túl vagyunk már. Beköszöntött az ősz, s vele együtt itt toporog ajtónkban az őszi depresszió is. Íme néhány érv, amellyel elűzhetjük, s meggyőzhetjük magunkat, milyen nagyszerű évszak is az ősz. 

Kirándulások
A tengerek, tavak és medencék partjáról sajnos elparancsol minket a könyörtelenül csökkenő átlaghőmérséklet. Ám ne higgyük, hogy egész ősszel egyetlen hétvégi szórakozásunk a szombati hiperszupermozi lehet a tévében. Hazánkban találhatók Európa talán legszebb kirándulóhelyei. Használjuk ki, hogy végre több hektoliter ivóvíz nélkül is elhagyhatjuk lakhelyünket, és vessük be magunkat a Mecsekbe, a Zemplénbe, a Bakonyba, vagy a Bükkbe. Ha fővárosiak vagyunk, az valóságos Isten áldása, hiszen még egy órát sem kell autóznunk, hogy a bicskával vágható szmog helyett a Pilis, vagy a Börzsöny kristálytiszta levegőjét haraphassuk. Az esténként csípősre forduló idő pedig kiváló ürügyül szolgálhat a csomagunkban megbúvó, lélekmelegítőt rejtő laposüvegekre. 


Allergia szezon vége
A pollenektől, porszemcséktől és más miniatűr zsarnokoktól szenvedő embertársaink már gyújthatják is az örömtüzeket, bonthatják a pezsgőt: a különböző allergén giz-gazok virágzási ideje véget ért, s a gyakori csapadék miatt a nagyvárosok levegője is sokkal tisztább, mint nyáron. Vége a betonsűrűségű orrdugulásnak, a strandon flörtölés közben ránk törő tüsszögés rohamoknak, a legjobb bulikban előjövő fulladásnak. El lehet csomagolni a gardrobe legmélyére az orrcsepeket, pipákat, papírzsebkendőket és egyéb segédeszközöket – egészen az első novemberi kiadós megfázásig. 

Utószezonos nyaralások
Nyaralni nem csak nyáron lehet. Nem kell ahhoz feltétlenül negyven fok árnyékban, hogy kiválóan érezzük magunkat egy üdülőhelyen. Sütkérezhetünk az őszi napon is a medence mellett, vagy a strandon, és nem kell ahhoz egy szál fecskében lenni, hogy vidáman kortyolgassuk kedvenc koktélunkat a teraszon. S eközben nem kell mérföld hosszúságú sorokat kiállnunk a lángososnál, nem pattan a hasunkra labda a strandon (hiszen annak ifjú tulajdonosa már az iskolapadban igyekszik feszülten imitálni a figyelmet), és a vízben sem heringekként feszengünk a tömegben. S mindezt – kedvezményes áron! Hát nem bolond, aki nyáron nyaral?

HarmoNet tipp: Őszi-téli divattrendek - Mit mivel keverhetsz öltözékedben? 10 aranyszabály, hogy ne égesd magad! >>

Szüret
Az ősz legnagyobb ajándéka minden kétséget kizáróan a bor. Bacchus lelkes hívői szeptember végétől novemberig végigzarándokolják a vidám istenség szent helyeit, s föld alatti kápolnáiban hajnalig tartó szertatásokon hódolnak néki. Magyarország különösen gazdag ilyen szakrális helyekben, elég csak Tokajra, Szekszárdra, Villányra, vagy az utóbbi évtizedekben kissé megtépázott patinájú, de ismét egyre színvonalasabb Egerre gondolni. Nem érdemes azonban elhanyagolni hazánk lankásabb tájait sem: egyre komolyabb hírnevet harcolnak ki maguknak a Kiskunság homoki borai is. Természetesen nincs valamirevaló szüret számos színes programot kínáló fesztivál, vagy bál nélkül, így a e jeles ünnep nem csak a férfiaknak nyújthat szórakozást. Legjobb, ha több család is együtt kerekedik fel. Míg az asszonyok a kézműves boltban válogatnak, s a gyerekek éledező művészi hajlamaikat élik ki a korongozónál – a családfők mély áhítattal elvonulhatnak Bacchus hűs szentélyeibe.


Már csak azért kellene szólni Természetanyánknak, hogy ne perzselje úgy a földeket, ősz van, ősz van újra!

Balogh Gábor
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x