Angelina Jolie menhelye: Mit tehet a gyarmatosítók leszármazottja...
Címlap / Otthon / Angelina Jolie menhelye: Mit tehet a gyarmatosítók leszármazottja Afrikában?

Angelina Jolie menhelye: Mit tehet a gyarmatosítók leszármazottja Afrikában?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

A Hármas Vadállat Menhely Namíbiában kb. négyszáz vadállatnak ad menedéket. A menhelyet a Van der Merwe család nyitotta meg 1978-ban és mára Afrika déli részének legnagyobb állatmenhelyévé nőtte ki magát. Patrónusa a színésznő, Angelina Jolie, aki itt forgatta Beyond Borders című filmjét. 


Rendezvénynaptár
Állatvédelem Magyarországon
A libatömés kapcsán megkérdezem ismerőseimet, ők hogyan gondolkoznak a munka nélkül maradt alkalmazottak sorsáról. Egy kivételével mindenki az üzem továbbvitelét tartja humánusnak: az embernek joga van felhasználni a saját érdekében a körülötte élő állatvilágot – mondják. Csak unokabátyám, Kecskeméti Károly nyilatkozott úgy a tévében is, hogy akik az állatokkal úgy bánnak, mint a rabszolgákkal, azok a pénz érdekében a saját gyerekeiket is el fogják adni a pornópiacon. 

HarmoNet tipp: 15 milliót vontak meg az állatmenhelytől >>

A világban, szerencsére, nincs egyedül Károly ezzel a gondolkodással. A nagy természetvédők valamennyien úgy találják, hogy aki nem érző lényeknek tartja az állatokat, az a másik embert is úgy fogja kihasználni, mint pénzgyártó gépet, vagy ha azt nem tudja, akkor lágerekbe zárja.
A legkeményebb gyarmatosítók kétség kívül a hollandok voltak. Az emberkereskedelem nagy üzletet jelentett, és ez a kis ország kihasználta annak minden formáját. Könyörtelen kereskedők, úgy hullottak a rabszolgák a hajóikon, mint a legyek. Később pedig fegyvert adtak a bennszülötteknek is, hogy pénzért pusztítsák az állatállományt mindaddig, míg ma már csak rezervátumokban lehet vadállattal találkozni. A Van der Merwe család ilyen hollandok leszármazottja, s a család feje megfordította a tradíciót: állatvédelemmel kezdett foglalkozni.

A Hármas Vadállat Menhely Namíbiában
A park nyitva áll minden látogató számára, s akik nemcsak egy napra jönnek el megnézni a parkot, de hosszabb időt is ott tölthetnek, avagy talán szeretnének önkéntes gondozók lenni, szállást, ellátást is kaphatnak, mint egykor a fiatal Durrell, amikor elhelyezkedett állatgondozónak.  A munka az állatok etetéséből és gondozásából áll, az önkéntesek a parkban található szálláshelyen lakhatnak. A gondozóknak az etetésen és ápoláson kívül az is feladata, hogy az időnként elszabadult állatokat visszatereljék a lakhelyükre.  Volt már rá példa, hogy egy krokodil kimászott a lakhelyéről, és az úszómedencében kötött ki.  Máskor egy dél-afrikai viperát kellett az étteremből visszacsalogatni a szállására.

Vendégfogadás
Aki erre a csodálatos helyre ellátogat, azt a kapunál a híd alatt lustálkodó vendégszerető krokodilok fogadják.  Ahogy átsétálunk a bejárat pázsitján, egy elárvult nyolc hónapos zsiráf-bébi jön felénk, aki Klippie névre hallgat.  A parkban ötven pávián, tizennyolc oroszlán, harminc gepárd, harmincöt vadkutya, rengeteg leopárd és más afrikai állat található.  Az állatok mind külön-külön részlegekben élnek.  Aki a séta után megéhezik, az beülhet a szabadtéri étterembe, amely egy úszómedencére és a gepárdok lakhelyére néz.

Oroszlánhorkolás éjszaka
Aki a parkban szeretne megszállni, annak bizony meg kell szoknia a különféle hangokat, zajokat.  A szállás az oroszlánok részlege mellett van, és éjjel bizony néha igen közelinek tűnhet az oroszlánmorgás.  A szállás egy egyszerű kőház, melyből pazar kilátás nyílik a parkra.

HarmoNet tipp: Ahol az ember lemászott a fáról?! - Nagy Zimbabwe >>

A Van der Merwe család Namíbia minden részéről kap segélykérő telefonhívásokat. Mikor például anyagi támogatás híján be kellett zárni a dél-afrikai állatkertet, az állatkert igazgatói rögtön a Van der Merwe családhoz fordultak segítségért, és az állatkert oroszlánjai így kerültek át a Hármas Menhelyre, Namíbiába. 


Jólelkű busmanok
A Van der Merwe család feje, Nick van der Merwe néhány éve elhunyt Kongo-lázban, és azóta özvegye, Marieta és a gyerekeik tartják fönn a menhelyet számos önkéntes segítségével.  A gondozók főként helyi busmanokból, európai és amerikai önkéntes jelentkezőkből állnak.

A Hármas Menhely mindenkit szeretettel vár, aki szíven viseli az elhagyott afrikai vadállatok sorsát. De ki fog itt nálunk menhelyet létrehozni az állatoknak?

Dobosy Ildikó
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x