Újabb bizonyíték: a delfin intelligensebb az embernél!
Címlap / Otthon / Újabb bizonyíték: a delfin intelligensebb az embernél!

Újabb bizonyíték: a delfin intelligensebb az embernél!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

A delfinek bizonyítottan az egyik legintelligensebb faj a Földön élő állatok között, több szempontból még az embert is lepipálják. Miután napvilágra kerültek egy titkos szovjet katonai projekt részletei, tovább erősödött a fenti megállapítás. Viszlát, és kösz a halakat! 


Rendezvénynaptár
Hiperinteligencia
Újabb a delfinek kimagasló intelligenciájáról tanúbizonyságot tévő információkhoz jutottak a kutatók, miután nyilvánosságra kerültek egy titkos szovjet katonai kísérlet részletei. A hetvenes években ugyanis a szovjetek a Krím-félszigeten egy rejtett katonai bázist hoztak létre, amelyen kutatásokat végeztek a legfejlettebb vízi emlősök, a delfinek katonai célokra történő alkalmazásának lehetőségéről - hű de emberséges (a szerk.). A 75-ös terület néven ismertté vált katonai komplexum mintegy 120 delfinnek adott otthont, akik egyre zökkenőmentesebben működtek együtt kiképzőikkel az évek során. A Viktor Kalaganov neves hírszerző vezetésével zajló akció részleteibe is bepillantást nyerhetünk a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak köszönhetően.

A 70-es években zajló kísérlet sorozat indításaként a szovjetek először a delfinek befogását és tartásukat gyakorolták, majd megfelelő kapcsolat kialakítását követően elkezdték idomítani és kiképezni az állatokat. Nemsokára már delfinek járőröztek a bázisnak otthont adó öböl bejáratánál, és jeleztek oktatóiknak minden behatolót a területen. Több tucat tudományos intézet segédkezett a projekt végrehajtásában, így már-már a tudományos fantasztikum világába vezető ötletek is megvalósítást nyertek. Rendelkeztek az őr delfinek egy speciális fejükre erősített szerkezettel, amely víz alatt is működő fegyvert tartalmazott, amivel képesek voltak megsemmisíteni az ellenséges búvárokat. Speciálisan idomított delfinek pedig a búvárruha maszkját rángatták le az illegális behatolókról. Az állatok az aknamentesítésben is élen jártak, egy mágnesen jelzőbóját vittek az általuk könnyűszerrel nagy távolságból is felderíthető víz alatti aknákhoz, amely a felszínen jelezte az aknakeresőknek a szerkezet helyzetét.

HarmoNet tipp: Varázsszer a bajban: Delfinterápia >>

Ragaszkodás és szeretet a vadonban
A delfinek sok mindenre hajlandóak voltak gazdáik kedvéért. Deszantos kiképzésen is átesett egyedek képesek voltak ejtőernyővel kiugrani repülőgépről, amely lehetővé tette állomáshelyüktől távoli területeken való bevetésüket is. Ami azonban újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a delfin intelligensebb az embernél az, hogy a katonák megkísérelték kamikazévá kiképezni a delfineket, és hátukra bombát erősítve hajók megsemmisítésére akarták bevetni őket - reméljük ez sosem valósul meg! (a szerk.) Az egyébként mindenben együttműködő okos állatok valamiféle hatodik érzéktől vezéreltetve azonban ezeket a feladatokat nem voltak hajlandóak végrehajtani. Nyilvánvalóan megérezték, hogy a feladat életük elvesztésével járna, így nem tettek eleget a gondozók utasításának. A kiképzés során felmerült az is, hogy az agyukba ültetett elektródák segítségével próbálják irányítani mozgásukat, azonban ez túlontúl költségesnek bizonyult a megvalósításhoz.


Mindebből kitűnik, hogy a delfinek képesek megtanulni minden olyan feladatot, amit az ember eléjük állít, ugyanakkor szelektálni is tudnak aszerint, hogy az adott teendő veszélyezteti-e testi épségüket, mindezt anélkül, hogy tájékoztatva lettek volna erről.

HarmoNet tipp: Mesteri élőlény, vagy siriusi varázsló? - Delfin, az ember legjobb barátja! >>

Regele Tímea
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4962 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x