Hoppá, nincs még adventi koszorúd? - Pótold velünk házilag!...
Címlap / Otthon / Hoppá, nincs még adventi koszorúd? - Pótold velünk házilag!

Hoppá, nincs még adventi koszorúd? - Pótold velünk házilag!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

Tegnap éppen advent első vasárnapját ünnepeltük. Lemaradtál a koszorúkészítésről és csak most kaptál észbe? Semmi gond, ne hidd, hogy ciki utólag bekapcsolódni! Egészen Karácsonyig nyugodtan meggyújthatod az első gyertyákat, noha eredetileg ez hetente szokás. Aki elég kreatív saját kezűleg is el tudja készíteni az adventi koszorút. Nézzük lépésről lépésre hogyan is készítsük el a karácsonyi díszt. 

 

Az adventi koszorú meseszép jelkép, ahogy hétről hétre várjuk a fény születését. Minden héten egyel több gyertya ég, és érezzük a Nappalok megerősödését. Ezért ez a remény, a családi béke, a szeretet ideje. Már egyáltalán nincs messze a Fény valóbani megszületése, vagyis Yule ünnepe. A koszorú pedig bármikor elkészíthető, még Szilveszterkor is sokan gyújtanak rajta gyertyát, csak úgy, szeretetből, utólag...
Ha egy kicsit is ügyes vagy, meseszép koszorút készíthetsz, ami igazán személyes, egyedi, ezért érdemes otthon elkészíteni, és így akár az extrém ötletek is kipróbálhatók rajta. Ja, és persze így jóval olcsóbb.

A koszorú "összeácsolása"
Nézzük mire is lesz szükségünk: Szalma, vagy moha alapra, 4 gyertyára, fenyőágakra, száraz termésekre, ragasztópisztolyra, metsző és sima ollóra, szalagra, drótra. Na meg az egyebekre...
 1. Első lépésként a fenyőágat vágjuk kis kb. 10 cm-es darabokra, és ezekből a kis ágakból tegyünk egymásra kettőt, hármat, mintha egy kis fenyő csokrot szeretnénk készíteni. Ezt a kis 10 cm-es fenyő csokrot, helyezzük rá az alapra, és dróttal rögzítsük.
 2. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megoldani, ha vastag 10-12-es drótból levágunk egy kb. 4-5 cm részt metszőollóval és U alakban meghajlítjuk, majd ezzel rögzítjük a fenyőágakat az alapba. Így a kis csokrokkal szépen körbe rakjuk a z alapot, úgy hogy az egyik kis csokor végét takarja a másik csokor eleje fedésben tesszük egymásra.
 3. Ha elkészültünk az alap fenyőzésével, jöhet a gyertya. Választhatunk adventi gyertyát, csavartgyertyát, de akár gömb vagy kocka alakú gyertyát is. Szintén szükségünk lesz a drótra, vágjuk le a vastag drótból 4 cm darabokat, majd egy fogó segítségével fogjuk be a végét, és láng felett melegítsük át a drótot.
 4. Ha már elég forró nagyon óvatosan szúrjunk két drót darabot a gyertya aljába egymástól távol. Várjuk, meg amíg a viasz megszilárdul körülötte, így már bele tudjuk szúrni az koszorú alapba. Vigyázzunk, mert a forró drót megégetheti kezünket, a másik veszély hogy a koszorúalap alján kijön a drót alja, így a kezünk lesz veszélybe.
 5. Lassan óvatosan nyomjuk bele az alapba a drótozott gyertyát, így nem történik baleset. A négy gyertyát egyenletes távolságra helyezzük el az alapon, négyfelé osztva az alapot. Használhatunk készen kapható gyertyatüskét is, így cserélni is lehet a gyertyákat a koszorún.
 6. Nos, félig már kész is van a karácsonyi dekorációnk. Innentől kezdve már csak a fantáziánkra van bízva a díszítés, használhatunk apró kis szárazdíszeket, tobozt, szárított alma, narancs, vagy citromkarikát, sőt akár kockacukrot, apró teasüteményt, szinte bármit ráragaszthatunk a ragasztópisztoly segítségével. Itt is érdemes óvatosan bánni a dekorálással, hiszen a ragasztópisztoly forró ragasztót ad ki, amivel könnyedén megégethetjük kezünket. Ragasztó helyett alkalmazhatunk vékony, aranyszínű drótszálakat is, amiket vagy a díszek aljába szúrhatunk, kampósan alkalmazva rögzítőelemként alkalmazhatunk (U-alakban).

HarmoNet tipp: Ádventi koszorú ügyben a magyar nők főleg smucigok, gyakran ügyesek, de leginkább spórolósak >>

Figyeljünk a színekre, lehetőleg két vagy három színt válasszunk ki, amelyek harmonizálnak egymással.


Milyen egyéb díszeket alkalmazhatsz a koszorún?

 • A koszorút egy kis műhó segítségével akár téliessé is varázsolhatjuk
 • Alkalmazhatunk kis színes textilmasnikat a gyertyák két oldalára
 • Gyufásdobozokból mini ajándékcsomagokat készíthetünk rá, ha bevonjuk krepp-papírral, vagy alufóliával őket és arany zsinórral, szalaggal átkötjük
 • Díszítésnek borókabogyót, vagy másféle fenyőágat is tehetünk a koszorú ívére
 • Dróttal, gombostűvel aszalt almát, narancs vagy citromkarikákat is tehetünk rá
 • Ha nincs jobb ötletünk a szaloncukor is jól mutat rajta, esetlen gyöngysorral is befuttathatjuk
 • Krepp-papírból készíthetünk rá legyezőket
 • Nagyon gusztusos, ha dróttal egész ánizs, szegfűszeg, vagy fahéj szemeket teszünk koszorúra, egész vanília finoman illatozik majd
 • Magyal levelek is szépen mutatnak
 • Az olyan rágcsálnivalók a koszorú közepében is érdekesek, mint a dióbél vagy a mandulabél
 • Ha az origami mesterei vagyunk papírkölteményekkel is díszíthetjük, de a gyertya közelébe ezeket ne helyezzük, mert tűzveszélyes!

HarmoNet tipp: Advent Orchideákkal! >>

Jó munkát, kellemes készülődést kívánunk!

Kert-varázs magazin
Szerkesztő: Fodor Kata

 
 
[ 5202 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x