Az ájtatos kebel - melltartó nélkül térdre hull!
Címlap / Otthon / Az ájtatos kebel - melltartó nélkül térdre hull!

Az ájtatos kebel - melltartó nélkül térdre hull!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Köztudott, hogy 50 felett minden romlik, csak az erkölcs javul. Különösen a nemi erkölcs. A néhai bomba kiscsaj öregasszonyként valóságos erkölcscsősz lesz. Az ateista megtér, a vallás nevében osztja világmegváltó prédikációit. A fiatalok meg - jó esetben - oda se bagóznak, és teszik a dolgukat, ahogy eddig minden érában; szeretkeznek, mert az jó! De néha nem lehet félrefordulni! 

Az idősek ítélete gyakran kegyetlennek tűnik a fiatalok számára. Maradinak, nyárspolgárinak ítélhetik az idősek visszafogott nézeteit a szexről, míg fordított esetben megbotránkoztatóan szabados dolgokra panaszkodnak az idősebb korosztály képviselői.

A forró vágytól a kiégésig, és egy kicsit tovább is
Amikor az ember fiatal még nem tudja ifjú életkorát megbecsülni, így is van ez rendjén. A legtöbben lelkünk mélyén mindig fiatalok, sokszor gyerekek tudunk maradni, ha szerencsénk van. Ezért ez az állapot csak akkor tűnik különlegesnek, vágyottnak, ha már elmúlt. A negyvenfelé, ötvenfelé vagy akár a hatvan felé közeledve az emberek gyakran nem tudják elfogadni az öregedés tényét, és mivel haragot és irigységet éreznek a fiatalok iránt, úgy érzik, jogtalan az élet. A fiatalkori vágyból a sok negatív élmény hatására kiégés, gyakran a szexualitás iránti teljes közömbösség, majd undor lesz. A fiatal korosztály pedig éppen ezt műveli; - szeretkezik, mert ez a dolga kora szerint.

Ha a székre állok, és onnan kicsit jobbra hajolok, a függöny mögül épp látni lehet...
Az erkölcs őrei gyakran éppen saját kíváncsiságuk miatt válnak erkölcsi prédikátorokká. A klasszikus viccben, amikor az erkölcsrendészetet kihívó néni bizonygatja a rendőröknek, hogy a szomszédban szeretkező pár bizony sérti a szemérmet, hiszen bárki láthatja őket, aki az ő kamrájában széken áll, fejét jobbra hajtva átnéz a függönyrésen.  Természetesen csak az veszi észre a dolgokat, aki eléggé érdeklődően viszonyul egy kis megbotránkoznivaló iránt. Különösen az idősebb nők hajlamosak arra, hogy erkölcsi szószólókká váljanak, de néha férfiak is ebbe a végletbe bonyolódnak.

Fiatal kurvából lesz-e öreg apáca?

A korábban nagyon sok férfiben csalódott nők és a kevés férfit kipróbált nők egyaránt hajlamosak lehetnek arra, hogy erkölcsi magyarázatokkal álljanak elő, ha a fiatalok szerelmi kérdései kerülnek elő. Egyikük a saját negatív tapasztalatait igyekszik átadni, hisz ő maga ebben a görbe tükörben látja a világot, míg a másik úgy érzi helyesnek, ahogy ő cselekedett. Valljuk meg, roppant biztonságos dolog élmény nélkül ugyan, de csalódástól mentesen élni. Nem boldog, de biztonságos. A vallás álarca mögé rejtőzni a leggyorsabb, hiszen nem kell saját ideológiák gyártásával fáradozni, az egyház készen kínálja a magyarázatokat a bűnökre.

HarmoNet tipp: Erkölcsös ember vagy? - Kritika és önkritika a fejlődésért >>

Az erkölcs nevében!

Szinte mindig veszélyes, ha valaki dogmák, valamiféle kívülről importált, belső sértettséggel fűtött, szitkozódásokkal és negatív példákkal tarkított tanokat képvisel. Gyakori, hogy ezen dogmák betartatásához külső segítséget igényel. A dogmák minőségétől függően a segítő lehet a rendőrség, a bíróság, a pap, de akár egy „rontáslevétellel” foglalkozó jós is, hiszen mi mástól is lenne erkölcstelen valaki, mint egy rontástól. A feljelentgetés, a rendőrségi bejelentések, a  negatív pletykák, a vallási közösségből való kivetettség, vagy a folyamatos spirituális manipulációk egyaránt rettenetes kínosak tudnak lenni, hiszen egy ember az összes negatív energiáját abba az egyetlen ideába ömleszti, hogy a világot megszabadítsa az erkölcsi bűnök alól. Kínos ez a rendőrnek, az érintetteknek, minden résztvevő félnek, csupán a „zaklatónak” nem az.



Az erénycsőszség – az elme gikszere!

Vannak szélsőséges és vannak a másokat még tiszteletben tartó, csupán saját családjuk (ha van nekik) életét pokollá tevő emberek. Amit róluk tudni lehet: amit művelnek, gyakran túl van a normalitás határain. A nagyon idősekkel szemben a társadalmunk elnéző, hiszen ők már sokféle gonddal küzdenek, néha nem is veszik őket komolyan még akkor sem, ha kéne. A pszichiáterek ezt a kórképet tanácstalanul szemlélik, különféle gyógyszereket adnának rá – ha volna erkölcspirula erre biztos jó volna. A legtöbb ilyen kialakult rigolyás idős ember nem tudja, hogy elképzelésével pokollá teszi a környezete életét, egyszerűen azt akarja, hogy tapasztalatait megértse a környezet. A pszichológia eszközei segíthetnének, ha ennek a problémakörnek lenne módja terápiás közegbe kerülni. Ez Magyarországon csak kivételes esetekben lehetséges.

HarmoNet tipp: Emberséges vagy erkölcstelen? Gyerekek béranyától - Ricky is ezt választotta >>

Az erkölcsi tanítók áldozatai számára azonban nyitva áll a terápia lehetősége, számukra sokat segíthet a jászmából való kiszállásban, a feldolgozásban egy kellemes közeg, vagy egy szakember segítsége. Jó, ha egy Internetes fórumon megbeszéli másokkal a gondját, akik esetleg hasonlóval küzdenek – lehetőleg kikerülve az itt is előforduló erkölcscsőszöket. A nemi erkölcsök védelmének szélsőséges megnyilvánulása nem normális magatartás. Ezzel senki nem zsarolható, bántalmazható, vagy büntethető, ez is lehet a családon belüli erőszak egyik formája. 

Váraljai Julianna
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x