Mit csináljunk a hiperaktív gyermekkel nyáron? Ingyenes túlélőkalauz...
Címlap / Otthon / Mit csináljunk a hiperaktív gyermekkel nyáron? Ingyenes túlélőkalauz

Mit csináljunk a hiperaktív gyermekkel nyáron? Ingyenes túlélőkalauz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A hazai hiperaktív gyermekek és szüleik egyharmada nem is találkozik a megfelelő szakemberekkel életük során. 10 gyermek közül átlagban csak 4 jut el a diagnózisig, de közülük is csupán 2 gyermek kap ellátást. A nyári szünet nagy részét sok hiperaktív gyermek felügyelet nélkül kényszerül eltölteni, fokozott veszélyt jelentve önmagukra és környezetükre nézve. Mi a szülő feladata? 

Évente, nyáron 250-300 óvodáskorú és 60-72 000 iskolás korú hiperaktív gyermek családja kezd rettegni.

Okok a nyári aggodalomra
Mivel a tanév 10 hónapjában megszokott napi szokásrend teljesen felborul a nyári szünet alatt, ezért a hiperaktív gyermekek a már meglévő minimális rutinjukat hamar elvesztik, fokozottan válnak veszélyeztetettekké, megnő a baleseteik kockázata, lakó- és gyermekközösségekből kirekesztődnek. Szüleik már a nyári szünet előtti hetekben egyre tanácstalanabbak és stresszesebbek. Nem vehetnek ki 10 hét szabadságot, már pedig gyermekeik napi 25 órás menedzsmentet igényelnek. A lakókörnyezetük, a rokonok fokozott visszautasításával kell számolniuk. A nyári szünet során a hiperaktívak „szétesnek”, a nyár végére viselkedési szokásaik szélsőségesekké válhatnak, pedig szeptemberben új óvodai- és iskolai év vár rájuk. Van megoldás

Az Eleven Team szakértői olyan gyűjteményt állítottak össze, mely valós ötleteket, tanácsokat és nyári túlélő megoldásokat tartalmaz a hiperaktív gyermekek szülei, családjai számára. A „Nyári túlélő kalauzhoz” ingyen juthatnak hozzá az érintett szülők május 25-től 29-ig az Eleven Team Tréningközpontban (1143 Budapest, Stefánia út 61.) vagy kérhetik az info@eleventeam.hu elérhetőségen is. 

Ugyanekkor tájékoztatást nyújtanak azokról a speciális  Eleven nyári programokról, melyeket kifejezetten a 5-13 éves hiperaktív gyermekeknek szerveznek az egész nyár során. Biztonságos és fejlesztő programjaikkal a képességeik  szinten tartásáról is gondoskodnak.   Ismerik azokat a módszereket, technikákat, mely kiszolgálják az eleven, pörgős gyermekek nyári szüneti igényeit, segítik szüleiket, családjaikat a nyári hónapokban is.

HarmoNet tipp:
Megtalálták a hiperaktivitás és figyelemzavar legfőbb kiváltóját! - Csak a szülőn múlik, hogy a gyermek elszenvedi vagy sem! >>

Az Eleven Team Alapítványról

Magyarországon az eleven, figyelmetlen gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének, körülményeinek javítása, társadalmi integrációjuk segítése többek között különböző programok megvalósításával.


A szervezet szakemberei az „Eleven Tudásháló” nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a figyelem nehézségeiket a mindennapokban uralni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során feltérképezik és továbbfejlesztik a gyermek „sikerteljesítményeit”, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

HarmoNet tipp: Hová fordulhatok, ha problémás a gyerek? Megelőzés és módszerkörkép! >>

Az Eleven Team Alapítvány szakemberei folyamatosan tájékoztatják a figyelemzavaros-hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, következményekről vagy eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2989 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x